Με νίκη αλλά χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της μπήκε στο Euro 2024 η Αγγλία, η οποία με γκολ του Μπέλιγχαμ από νωρίς επικράτησε με 1-0 της Σερβίας, σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές φάσεις.

Η λογική έλεγε ότι οι Άγγλοι θα έπαιρναν από νωρίς την κατοχή της μπάλας και θα ήταν αυτοί που θα προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι. Και ακριβώς έτσι έγινε, με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, μάλιστα, να ανοίγει το σκορ από νωρίς: Στο 12′ ο Σάκα έκανε τη σέντρα από δεξιά κα ο Μπέλιγχαμ νίκησε στον αέρα τον Ζίβκοβιτς και με κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Τα Λιοντάρια ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους προσπάθεια και οι Σέρβοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, έχοντας την πρώτη τους σχετικά καλή στιγμή στο 20′ με το άστοχο σουτ του Μίτροβιτς εντός περιοχής.

Με κατοχή μπάλας 70%-30% υπέρ της, η Αγγλία ήλεγχε σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ήταν καλή. Η υπέροχή της ήταν βασικά ανούσια αφού δεν είχε κάποια άλλη καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο, λίγο πριν τη λήξη του οποίου η Σερβία έκανε αναγκαστική αλλαγή: Έξω ο Κόστιτς λόγω ενοχλήσεων, μέσα ο Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού.

Από εκεί και πέρα, όποιος περίμενε ότι οι Άγγλοι θα έμπαιναν δυνατά στο β’ μέρος με στόχο το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε και τη νίκη, έκανε λάθος… Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ ήταν αρκετά νωχελική, δεν είχε ένταση στο παιχνίδι της και γενικά δεν μπορούσε να φανεί καθόλου επιθετικά. Όχι ότι οι Σέρβοι, από την άλλη πλευρά, ήταν… καταιγιστικοί, αλλά το προσπαθούσαν.

Με τον Μλαντένοβιτς να είναι ορεξάτος, η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς ήταν περισσότερη ώρα μπροστά, στην επίθεση, αλλά πάντα κάτι έλειπε και οι προσπάθειές της δεν ολοκληρώνονταν ποτέ. Έτσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς να συμβαίνει τίποτα το αξιοσημείωτο, μέχρι που φτάσαμε στο 77′, όταν τα Λιοντάρια άγγιξαν το δεύτερο γκολ με την κεφαλιά του Κέιν που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά τη σέντρα του Μπόουεν.

Μικρό το κακό για την Αγγλία από τη στιγμή που το 1-0 δεν άλλαξε και η πρώτη νίκη στο φετινό Euro είναι γεγονός.

Σερβία: Ραΐκοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (74′ Μπιρμάντσεβιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Γκουντέλι (46′ Ίλιτς), Λούκιτς (61′ Γιόβιτς), Κόστιτς (43′ Μλαντένοβιτς), Βλάχοβιτς, Μίτροβιτς (61′ Τάντιτς).

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέ, Τρίπιερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (69′ Γκάλαχερ), Ράις, Σακά (76′ Μπόουεν), Μπέλιγχαμ (86′ Μέινου), Κέιν, Φόντεν.