Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου, είναι γεγονός. Η Εθνική μας ομάδα εντυπωσίασε με το πρόγραμμά της στο Βελιγράδι και έγραψε ιστορία με την επιτυχία της.

Πέντε ασημένια και έξι χάλκινα μετάλλια είχε η Ελλάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου, οπότε έπρεπε, αργά ή γρήγορα, να κατακτηθεί και κάποιο χρυσό. Και τελικά κατακτήθηκε από την Εθνική ομάδα στο ελεύθερο πρόγραμμα του ομαδικού, στον τελικό του οποίου συμμετείχαν τέσσερις χώρες.

Με 270,1980 βαθμούς, λοιπόν, η Ελλάδα πήρε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο, ενώ τη 2η θέση πήρε η Ιταλία (254,7454 β.), την 3η η Μεγάλη Βρετανία (254,7354) και την 4η η Τουρκία (168,4081).

Η εθνική ομάδα, που έγραψε ιστορία στο Βελιγράδι, αποτελείται από τις: Μαρία Καραπαναγιώτου, Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Εστέλλα Καραμανίδου, Ζωή Καράγγελου, Σοφία Ρηγάκου, Βασιλική Θάνου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Θάλεια Δαμπάλη και Άρτεμη Κουτράκη.