Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε τελικά με τον Ντιέγκο Αλόνσο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας αφού δεν κατέστη εφικτό να έρθει στην Ελλάδα ο Μαουρίτσιο Σάρι, στον οποίο έγινε μια πραγματικά πολύ δυνατή πρόταση από τον Γιάννη Αλαφούζο στη συνάντηση που είχαν επί ιταλικού εδάφους.

Οι Πράσινοι βρήκαν τελικά τον νέο προπονητή τους αφού συνειδητοποίησαν ότι η περίπτωση Σάρι δεν γινόταν να προχωρήσει, χωρίς όμως να φταίει η μία ή η άλλη πλευρά. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήθελαν πάρα πολύ να φέρουν στην Ελλάδα τον πρώην προπονητή των Νάπολι, Τσέλσι, Γιουβέντους και Λάτσιο, τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει όμως δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Η προσπάθεια, πάντως, του Αλαφούζου ήταν πολύ καλή, αφού πριν τρεις εβδομάδες ταξίδεψε στην Ιταλία και συναντήθηκε με τον Σάρι στο σπίτι του. Ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΠΑΕ και ο Ιταλός προπονητής δείπνησαν μαζί και κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Αλαφούζος του έκανε πρόταση με ετήσιες απολαβές στα 4,5 εκατ. ευρώ αναλύοντάς του παράλληλα το πρότζεκτ και δείχνοντάς του με αυτή την πρόταση το πόσο τον εμπιστεύεται και πόσο πολύ ήθελε να του αναθέσει την ομάδα.

Από οικονομικής πλευράς, όπως ανέφεραν και τα ιταλικά ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες, ο Σάρι ήταν καλυμμένος, παρ’ όλα αυτά υπήρχαν και υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν άμεσα. Συγκεκριμένα, ο πατέρας και η σύζυγος του Σάρι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και γι’ αυτό σε δηλώσεις του πριν λίγες μέρες είχε πει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να βγει εκτός Ιταλίας.

Γεγονός που κατάλαβαν και στον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν τις συζητήσεις με τον Ντιέγκο Αλόνσο, φτάνοντας τελικά σε συμφωνία μαζί του.