Κοσμογονία στην «Big 4» του ισπανικού μπάσκετ! Η μέτρια έως κακή πορεία των τριών από τις τέσσερις εκπροσώπους της χώρας της Ιβηρικής από το Final Four αλλά και η ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από τον Παναθηναϊκό στον τελικό, οδηγούν στην αντικατάσταση των προπονητών τους, με μόνη -ίσως- περίπτωση αυτό να μη συμβεί, τον Tσους Ματέο από τη Βασίλισσα, ο οποίος τυπικά παραμένει στο τιμόνι αλλά βρίσκεται υπό κρίση και καθοριστικό ρόλο για το μέλλον του θα παίξει η κατάκτηση ή όχι του πρωταθλήματος Ισπανίας. Για τις υπόλοιπες όμως, είναι δεδομένο ότι τη νέα σεζόν θα έχουν νέους προπονητές στον πάγκο τους.

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα θεωρεί ξεκάθαρη αποτυχία ότι η ομάδα αποκλείστηκε (από τον Ολυμπιακό), έχοντας πλεονέκτημα έδρας. Αποκλειστικά υπεύθυνος γι αυτό θεωρείται ο Ρότζερ Γκριμάου και ήδη οι μπλαουγκράνα αναζητούν τον αντικαταστάτη του. O Γκριμάου άντεξε μόλις χρόνο στο τιμόνι της Μπάρτσα καθώς είχε αντικαταστήσει πέρυσι τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Στη Βαλένθια δεν θα συνεχίσει ο Τσάβι Άλμπερτ που ήταν -ούτως ή άλλως- προσωρινή λύση μετά την απομάκρυνση του Μούμπρου, και έτσι αναζητείται νέος τεχνικός. Η Βαλένθια τερμάτισε 13η στην κανονική περίοδο.

Τέλος, προπονητή αναζητεί και η Μπασκόνια αφού ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, όχι μόνο δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλύτερο στην Ευρωλίγκα από την 6η θέση, αλλά απέτυχε να βάλει την ομάδα και στα play offs της ισπανικής λίγκας – κάτι που φυσικά οδήγησε τη διοίκηση στην άμεση λύση του συμβολαίου του. Πλην της Μπασκόνια λοιπόν, οι όποιες εξελίξεις στους πάγκους των υπόλοιπων τριών θα δρομολογηθούν μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.