Ο Παναθηναϊκός έβαλε στο «στόχαστρο» τον 65χρονο ιταλό προπονητή, Μαουρίτσιο Σάρι, στον οποίο προσφέρει κλειστό τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που φθάνουν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρώην προπονητής της Λάτσιο είναι ο γηραιότερος προπονητής που κέρδισε ποτέ τη Serie A, καθώς είναι γεννημένος στις 10 Ιανουαρίου 1959 στην περιοχή Μπανιόλι της Νάπολης. Δεν έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο επαγγελματικά και ξεκίνησε την καριέρα του ως ερασιτέχνης κεντρικός αμυντικός και προπονητής, ενώ εργαζόταν ως τραπεζίτης.

Το 2005 ανέλαβε την πρώτη επίσημη δουλειά του στο ποδόσφαιρο στη Serie B και το 2014 κέρδισε την άνοδο στη Serie A με την Έμπολι. Στη συνέχεια ανέλαβε τη Νάπολι και κέρδισε πολλά ατομικά βραβεία.

Έπειτα, πήγε στην Αγγλία και ανέλαβε την Τσέλσι, κατακτώντας το UEFA Europa League, ενώ το 2019 επέστρεψε στο γνώριμο ιταλικό πρωτάθλημα, για να προπονήσει τη Γιουβέντους. Τότε, κατέκτησε τον τίτλο της Serie A στην πρώτη του σεζόν και έγινε ο γηραιότερος προπονητής που κατέκτησε πρωτάθλημα στη Serie A.

Μαουρίτσιο Σάρι

Στις 8 Αυγούστου 2020, μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό της Γιουβέντους από το Champions League 2019-20 στη φάση των 16 από τη Λιόν, ο Σάρι απολύθηκε από τον σύλλογο. Για ένα χρόνο έμεινε μακριά από τα γήπεδα και επέστρεψε για λογαριασμό της Λάτσιο στις 9 Ιουνίου 2021.

Στις 21 Αυγούστου έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο, σε μια νίκη με 3-1 επί της πρώην ομάδας του, Έμπολι. Στις 2 Ιουνίου 2022, το συμβόλαιό του επεκτάθηκε για ακόμα δύο χρόνια, μέχρι το 2025, όμως η κακή απόδοση της κακής ομάδας οδήγησε σε λύση του συμβολαίου.