Ο Κώστας Σλούκας ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στην πορεία του προς το Final 4 του Βερολίνου, το οποίο είναι το 12ο στην καριέρα του αλλά και το πιο ξεχωριστό, όπως τόνισε σε δηλώσεις του, αφού θα συμμετέχει σε αυτό με «τη μεγαλύτερη ομάδα μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Ο Σλούκας έχει αγωνιστεί σε 11 Final 4 και ξέρει πολύ καλά την ατμόσφαιρα και τις ιδιαιτερότητες αυτών των αγώνων, γεγονός για το οποίο μίλησε στο eurohoops.net. Εκεί, ο παίκτης του Παναθηναϊκού λέει, μεταξύ άλλων, πως πάντα έχει κίνητρο και είναι διψασμένος, τονίζοντας ότι «ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ Μάδρίτης είναι οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ευρώπης».

Από εκεί και πέρα, ο άσος των Πράσινων αναφέρεται στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στον Εργκίν Αταμάν και γενικά στη στήριξη που είχε από όλους στον Παναθηναϊκό από την πρώτη του μέρα στην ομάδα, για την οποία, όπως λέει, τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Ναι μεν επιτυχία η επιστροφή στο Final 4 της Euroleague για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια, τώρα όμως είναι το βήμα παραπάνω, η κατάκτηση του τροπαίου.