Το βράδυ της Τετάρτης (27/12) κι ενώ ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι, Τζακ Γκρίλις, αγωνιζόταν με την ομάδα του στην έδρα της Έβερτον (νίκη με 3-1) για το πρωτάθλημα της Premier League, συμμορία ληστών διέρρηξε το σπίτι του και αποχώρησε με λεία που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Sun», στην οικία του Γκρίλις στο Τσέσαϊρ του ευρύτερου Μάντσεστερ, εισέβαλε μια συμμορία κακοποιών κι ενώ μέσα σε αυτή βρίσκονταν περίπου δέκα μέλη της οικογένειας του Άγγλου διεθνούς μεσοεπιθετικού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα μέλη της οικογένειας του, ανάμεσά τους και η σύντροφός του, είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και κατάλαβαν πως κάτι κακό συνέβαινε όταν τα σκυλιά τους άρχισαν να γαβγίζουν και ακολούθως άκουσαν ήχους από τον πρώτο όροφο της έπαυλης. Τότε πάτησαν το κουμπί πανικού για να ενημερώσουν την αστυνομία. Ωστόσο, οι κινήσεις των ληστών ήταν πολύ γρήγορες και αποχώρησαν με λεία που φτάνει στα 1,15 εκατ. ευρώ καθώς άρπαξαν κοσμήματα, ρολόγια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. H οικογένεια του παίκτη τρομοκρατήθηκε, αλλά κανείς τους δεν τραυματίστηκε.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή κι ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Επιπλέον στις έρευνες χρησιμοποιήθηκε και ελικόπτερο, αλλά οι αρχές δεν έκαναν κάποια σύλληψη.

Αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας οι παίκτες της Premier League

Τα τελευταία χρόνια μέσα στις ημέρες των γιορτών έχουν αυξηθεί τα περιστατικά διάρρηξης σε σπίτια παικτών της Premier League με τους κακοποιούς να επιλέγουν μέρες που οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται για να «χτυπήσουν». Πριν από ένα χρόνο τέτοια εποχή θύμα ληστείας είχε πέσει ο Ζοάο Κανσέλο, που ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι και τώρα αγωνίζεται δανεικός στην Μπαρτσελόνα.

Αυτή η αύξηση στις διαρρήξεις έχει οδηγήσει πολλούς παίκτες να λάβουν έξτρα μέτρα για την ασφάλεια των σπιτιών τους.