Η ΑΕΚ επιστρέφει στη δράση την Κυριακή (26/11) αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα για τη 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League και τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος έμαθε ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε τους Σέρχιο Αραούχο και Αρόλντ Μουκουντί.

Η Ένωση είχε χάσει βαθμούς πέρυσι στα Γιάννινα και φέτος δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο αφού βρίσκεται στο -4 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και δεν θέλει να χάσει άλλο έδαφος. Τα προβλήματα, όμως, δεν λείπουν για τους Κιτρινόμαυρους και είναι περισσότερα από όσα υπολόγιζαν αρχικά.

Ο Αλμέιδα ήξερε ότι δεν θα είχε στη διάθεσή του τους Λιβάι Γκαρσία και Γιόνσον, με τον πρώτο να νιώθει ξανά ενοχλήσεις και τον δεύτερο να μην έχει αποθεραπευθεί πλήρως μέσα στη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά τώρα προέκυψαν ακόμη δύο απουσίες και συγκεκριμένα αυτές των Αραούχο και Μουκουντί.

Ο Αργεντίνος επιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις και τελικά έμεινε εκτός αποστολής ενώ για τον Καμερουνέζο αμυντικό η ευθύνη είναι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του, η οποία δεν τον αποδέσμευσε από τις κλήσεις στην εθνική ομάδα παρά το γεγονός ότι δεν είχε ενσωματωθεί στην αποστολή.

Οι Αφρικανοί δεν έστειλαν, παρά τις πιέσεις της ΑΕΚ, το απαραίτητο έγγραφο, με συνέπεια ο παίκτης να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ένα παιχνίδι για το οποίο η προετοιμασία της Ένωσης ολοκληρώθηκε με την προπόνηση του Σαββάτου, μετά το τέλος της οποίας ο Αλμέιδα ανακοίνωσε την αποστολή έχοντας συμπεριλάβει σε αυτή τους Στάνκοβιτς, Αθανασιάδη, Μοχαμάντι, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλο, Γαλανόπουλο, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο, Ζίνι.