Το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ξεχώριζε στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και θα παραμείνει πρώτο θέμα στην αθλητική επικαιρότητα για καιρό ακόμη έπειτα από όσα έγιναν και έφεραν και τη διακοπή στο 50ο λεπτό.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Πράσινοι ήταν μπροστά με 1-0 χάρη στο γκολ του Βαγιαννίδη, αλλά οι Ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν με την έναρξη της επανάληψης, στο 48′, με το γκολ του Καμαρά. Όλοι, επομένως, περίμεναν να δουν από εκεί και πέρα μια… ντερμπάρα αλλά τελικά είδαν οτιδήποτε άλλο εκτός από ποδόσφαιρο.

Στο 50ο λεπτό και ενώ οι πανηγυρισμοί στις εξέδρες για την ισοφάριση δεν είχαν κοπάσει, ο Χουάνκαρ που έκανε ζέσταμα βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος. Ο λόγος; Μια κροτίδα που έσκασε σε εκείνο το σημείο. Αυτό υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ο Παναθηναϊκός, με την ομάδα να φεύγει για τα αποδυτήρια μόλις έφυγε με φορείο ο Ισπανός αριστερός μπακ.

Λίγα λεπτά μετά αποχώρησε και ο Ολυμπιακός, αφού πρώτα ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να μιλήσει στους παίκτες της ομάδας του, με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να υποστηρίζει ότι ο Ιταλός διαιτητής Μαρέσκα είπε πως «δεν υπέπεσε τίποτα στην αντίληψή μου, για μένα το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί, από εκεί και πέρα είναι θέμα του Παναθηναϊκού αν θα βγει ή όχι να παίξει».

Μέσα σε όλα αυτά, κομβικό ρόλο στην όλη υπόθεση έπαιζε ο γιατρός του αγώνα. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρουν οι Πράσινοι, η αρχική γνωμάτευση έκανε λόγο για τραυματισμό του Χουάνκαρ από την κροτίδα αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνωμάτευση, με την πράσινη ΠΑΕ να τη ζητάει και εγγράφως ώστε να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Το γιατί είναι τόσο σημαντικός ο ρόλος του γιατρού, βέβαια, το καταλαβαίνει κανείς αν ρίξει μια ματιά στους κανονισμούς. Κανονισμοί που λένε το εξής: Αν υπάρξει οριστική διακοπή με υπαιτιότητα ομάδας, αυτή η ομάδα χάνει τον αγώνα με 0-3 και της αφαιρείται και ένας βαθμός.

Από εδώ και πέρα, επομένως, όλο το ντέρμπι θα… κριθεί από όσα θα πει οριστικά ο γιατρός. Η διακοπή του παιχνιδιού είναι οριστική, άρα οι αρμόδιοι θα πρέπει, πλέον, να αποφασίσουν ποια εκ των δύο ομάδων φταίει. Ο Ολυμπιακός επειδή όλο αυτό έγινε από κροτίδα που πέταξαν οπαδοί του ή ο Παναθηναϊκός που δεν βγήκε να παίξει όταν ο γιατρός είπε ότι ο Χουάνκαρ δεν τραυματίστηκε;

Όπως και να έχει, ο κόσμος, η πλειοψηφία των οπαδών που κατέκλυσαν το Καραϊσκάκη, αποφάσισε να αποχωρήσει πριν υπάρξει η απόφαση για την οριστική διακοπή. Το μεγαλύτερο μέρος των εξεδρών είχε αδειάσει καθώς το ντέρμπι λάμβανε πρόωρο και άδοξο τέλος…

Οι Ερυθρόλευκοι, πάντως, είναι ξεκάθαροι σε ό,τι αφορά την υπαιτιότητα, η οποία θεωρούν πως είναι των Πράσινων. Στον Πειραιά επαναλαμβάνουν ότι ο Ιταλός διαιτητής Μαρέσκα είπε πως δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή του και ότι το παιχνίδι, κατά τη γνώμη του, έπρεπε να συνεχιστεί. Αυτό, όμως, δεν έγινε και ο λόγος, όπως λένε στον Ολυμπιακό, είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να συνεχιστεί το ματς.

Στις τάξεις των ερυθρόλευκων τονίζουν ότι και ο παρατηρητής είπε πως δεν είδε τίποτα ενώ θεωρούν ότι καθοριστικό ρόλο σε όλη αυτή την ιστορία έπαιξε ο γιατρός του αγώνα, για τον οποίο λένε ότι καθυστερούσε συνεχώς την απόφασή του έχοντας έτσι ως στόχο να οδηγήσει σε οριστική διακοπή του ντέρμπι.

Στον Ολυμπιακό υπογραμμίζουν ότι ο Χουάνκαρ έφυγε από το γήπεδο δύο ώρες μετά και θεωρούν πως αν όντως ήταν τραυματίας θα είχε φύγει άμεσα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είχε ούτε αμυχή». Γενικά, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η κάθε ομάδα θα πει τα δικά της πλέον και θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα.