Στη θέσπιση ενός κανονισμού που επιβεβαιώνει ότι στις ΗΠΑ σκέφτονται εντελώς διαφορετικά από την Ευρώπη, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν και δίκιο, προχώρησε το ΝΒΑ, όπου οι ομάδες δεν θα μπορούν πλέον να ξεκουράζουν ταυτόχρονα περισσότερους του ενός σταρ κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο κόσμος πάει στο γήπεδο για να δει θέαμα και το θέαμα, συνήθως, το προσφέρουν οι μεγάλοι παίκτες, τα μεγάλα ονόματα, τα αστέρια των ομάδων. Έτσι, κάποια πράγματα αλλάζουν πλέον στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Με στόχο, λοιπόν, να υπάρχουν πάντα μεγάλα ονόματα στο παρκέ κατά τη διάρκεια των αγώνων, στο ΝΒΑ σκέφτηκαν και τελικά αποφάσισαν οριστικά ότι θα πρέπει να υπάρχει όριο πλέον στο ποιος μπορεί να ξεκουραστεί και πότε.

Ξεχώρισαν, επομένως, τους σταρ από τους υπόλοιπους παίκτες και ο κανονισμός είναι σαφής: Ομάδα που έχει περισσότερους από έναν σταρ στο ρόστερ δεν θα μπορεί να έχει στον πάγκο για ξεκούραση περισσότερους του ενός ταυτόχρονα.

Ποιοι είναι, όμως, οι σταρ; Είναι οι παίκτες που έχουν παίξει στο All Star την τελευταία τριετία ή βρίσκονται σε μία από τις κορυφαίες πεντάδες της σεζόν στο ίδιο διάστημα. Όσο για το πόσες είναι οι ομάδες, με αυτά τα κριτήρια, που έχουν περισσότερους από έναν σταρ στο ρόστερ τους, η απάντηση είναι 15: Μπόστον Σέλτικς, Φιλαντέλφια 76ερς, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Λος Άντζελες Λέικερς, Φοίνιξ Σανς, Σακραμέντο Κινγκς, Μέμφις Γκρίζλις, Σικάγο Μπουλς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Μιλγουόκι Μπακς, Ατλάντα Χοκς, Μαϊάμι Χιτ, Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Ντάλας Μάβερικς.

Αυτές οι 15 ομάδες, λοιπόν, δεν θα μπορούν να έχουν ταυτόχρονα στον πάγκο για λόγους ξεκούρασης δύο σταρ για να μην… ξενερώνει ο κόσμος στις εξέδρες.