Διακόπηκε για την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου η δίκη για την υπόθεση διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor One, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησαν τη μεταφορά της δίκης.

Ο συνήγοροι επικαλέστηκαν πρόβλημα χωρητικότητας καθώς η συγκεκριμένη αίθουσα δεν μπορεί να χωρέσει περισσότερα από 60 άτομα. «Αν δεν έχουμε χώρο δεν θα μπορέσουμε να ασκήσουμε σωστά τα καθήκοντά μας», υποστήριξαν οι συνήγοροι και ζήτησαν τη μεταφορά της δίκης είτε στο Εφετείο της Αθήνας είτε στο Ρουφ.

Η έδρα του δικαστηρίου σε πρώτη επικοινωνία που είχε με το Εφετείο Αθηνών για την εξεύρεση αίθουσας, επικαλέστηκε πρόβλημα, καθώς όπως αναφέρθηκε υπάρχουν δύο ακόμα ταυτόχρονες μεγάλες δίκες αυτή της Siemens και του προφυλακισθέντα για θέματα τρομοκρατίας Νίκου Μαζιώτη.

Σημειώνεται ότι στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 12 μάρτυρες, ενώ 33 είναι οι κατηγορούμενοι εκ των οποίων 24 είναι προφυλακισμένοι. Μόνο οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέρχονται σε 30 άτομα, ενώ στη δίκη συμμετέχουν και διερμηνείς καθώς κάποιοι κατηγορούμενοι είναι από το Ιράν, την Τουρκία και την Ινδία.