Το Delta Restaurant είναι ένα από τα κορυφαία γαστρονομικά εστιατόρια της Ελλάδας. Ο χώρος του θυμίζει έντονα αίθουσα τέχνης και η ατμόσφαιρα σε προϊδεάζει πως κάτι διαφορετικό και συνάμα καλό θα συμβεί στο τραπέζι σου.
Εκεί συνάντησα τον επικεφαλής σεφ, Λευτέρη Τσούγκα, και τον σεφ ζαχαροπλαστικής, Βασίλη Ακουρή, για μια συζήτηση που συνέπεσε μετά την ανακοίνωση πως το εστιατόριο διατήρησε τα δύο αστέρια Michelin. Κάνει η συγκεκριμένη διάκριση το Delta τόσο ξεχωριστό;
Αναμφίβολα παίζει τον ρόλο του αλλά το σημαντικότερο όλων είναι το γευστικό ταξίδι που προσφέρουν τα 12 εκλεπτυσμένα και ιδιαίτερα πιάτα που προσφέρονται στους πελάτες. Με τους σεφ δεν μιλήσαμε μόνο για τη φιλοσοφία γύρω από το μενού του Delta.
Εισχωρήσαμε στη διαδικασία αναζήτησης για τη δημιουργία ενός καλού πιάτου. Πόσο τους αλλάζει ως επαγγελματίες αλλά και ως προσωπικότητες. Πώς βιώνουν οι ίδιοι μια δουλειά που κρίνεται στη λεπτομέρεια; Μου εξήγησαν πώς διαχειρίζονται τις πρώτες ύλες και ποιο είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του εστιατορίου που έχει μότο «Καμία απώλεια, καμία σπατάλη».
Δείτε το βίντεο
- Το Delta Restaurant δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ξεκίνησε τη λειτουργία του από το Δειπνοσοφιστήριον.