Σε αναζήτηση νέου κτιρίου βρίσκεται η Λέσχη Φιλίας που στεγάζεται στην οδό Τελέστου στην Αθήνα καθώς πλέον οι εργαζόμενοί της αντιμετωπίζουν θέματα ασφάλειας.

Το κτίριο που στεγάζεται η Λέσχη είναι νεοκλασικό και περιβάλλεται από πέντε εγκατελειμμένα κτίρια, εκ των οποίων τα τρία, που βρίσκονται απέναντι από τη Λέσχη, είναι ερειπωμένα, αφύλακτα και τον τελευταίο χρόνο αποτελούν εστίες μόλυνσης και παραβατικότητας, αφού σε αυτά έχουν βρει καταφύγιο άστεγοι τοξικομανείς.

Στα κτίρια αυτά υπάρχουν πεταμένες σύριγγες, ενώ συχνά οι τοξικομανείς διαπληκτίζονται μεταξύ τους και προκαλούν τους εργαζόμενους που προσπαθούν να μπουν στη Λέσχη.

Το κτίριο έχει γίνει στόχος διαρρηκτών και γι’ αυτό αναγκάστηκαν να βάλουν σιδερένια κάγκελα στα παράθυρα και την είσοδο προκειμένου οι εργαζόμενοι να νιώσουν ένα στοιχειώδες αίσθημα ασφάλειας.

Οι εργαζόμενοι μάλιστα τον τελευταίο μήνα βρήκαν και τα πτώματα δύο αγνώστων ενώ σε υπόμνημά τους τονίζουν ότι
«η Αστυνομία (τμήμα Αγίου Παντελεήμονα) στην οποία επανειλημμένως καταφύγαμε έχει δηλώσει αναρμοδιότητα και αδυναμία να επέμβει και μερικά από τα όργανά της μας παρότρυναν ειρωνικά  να τους κάψουμε!».