Στις εισαγγελικές αρχές οδηγούνται οι δύο 34χρονοι που συνελήφθησαν για την επίθεση κατά αλλοδαπού στον Αγ. Παντελεήμονα, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων τριών δραστών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, οι πέντε δράστες εισέβαλαν το βράδυ της Δευτέρας στο καφέ-μπαρ του 34χρονου θύματος, υπηκόου Καμερούν, στην οδό Λεμεσού, απείλησαν ότι θα κάψουν μαγαζί, τον εξύβρισαν για την εθνική του καταγωγή, χρησιμοποιώντας απαξιωτικές φράσεις και τον εξανάγκασαν να κλείσει το κατάστημά του.

Λίγες ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης, οι πέντε δράστες έκαναν πράξη την απειλή τους, σπάζοντας τον εξωτερικό υαλοπίνακα του καταστήματος και βάζοντας φωτιά με τη χρήση εύφλεκτου υγρού.

Οι δύο εκ των δραστών συνελήφθησαν χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο προανάκρισης σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα του εμπρησμού, της απειλής και των διακεκριμένων φθορών κατά συναυτουργία, καθώς και της παράβασης του Νόμου 927 του 1979 περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.