Δύο Αλβανούς συνέλαβε η αστυνομία στην Αμφιλοχία ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που κατείχαν μεγάλες ποσότητες όπλων.

Σε έρευνα που έγινε σε κλεμμένο Ι.Χ, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 πιστόλι των 9 mm με γεμιστήρα 13 φυσιγγίων, 1 περίστροφο με 5 φυσίγγια, 2 κουκούλες, 3 ζεύγη γάντια, 7 κινητά τηλέφωνα, 10 κάρτες SIM, το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και 2 λίρες Αγγλίας. Ένας εκ των δραστών κατείχε πλαστό διαβατήριο Αλβανικών Αρχών και δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Επίσης στη Βόνιτσα συνελήφθη ο 42χρονος Έλληνας συνεργός τους γιατί σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, καθώς και σε κατάστημα – μπαρ που διατηρεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 πιστόλι των 9 mm, 2 γεμιστήρες, 48 φυσίγγια των 9 mm, 39 κάλυκες των 9 mm, 1 πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, 1 σπρέι πιπεριού, 1 χάρτης της πόλης της Λευκάδας, με σχεδιάγραμμα τόπου προσέγγισης και διαφυγής τράπεζας Λευκάδας, 1 πρόχειρο σχεδιάγραμμα κάτοψης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου της παραπάνω τράπεζας, σημειώματα με ονόματα προσώπων – τηλέφωνά τους και 2 κινητά τηλέφωνα.

Στη Λευκάδα συνελήφθη και το τέταρτο μέλος της σπείρας, ένας 55χρονος Έλληνας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 7 καταδικαστικές αποφάσεις για υγειονομικές παραβάσεις και ακάλυπτες επιταγές.

(φωτογραφία αρχείου)