Ελεύθερους με περιοριστικούς όρους άφησε το δικαστικό συμβούλιο το 17χρονο γιο του κρεοπώλη, ο οποίος προφυλακίστηκε για το μακελειό στον Προφήτη Ηλεία του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς επίσης και έναν από τους αδερφούς του.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι όροι που επιβλήθηκαν στους δύο είναι να εμφανίζονται κάθε εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα αλλά και απαγόρευση διαμονής στον Προφήτη Ηλία, όπως είπσης και απαγόρευση συγχρωτισμού με μέλη της οικογένεια του θύματος, του Πρίαμου Ξυδάκη, δηλαδή. Επίσης επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 15 χιλιάδων ευρώ στον καθένα.

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστικό Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει για την τύχη τους καθώς χθες , ανακρίτρια και εισαγγελέας διχάστηκαν μην μπορώντας να συμφωνήσουν υπέρ ή κατά της προφυλάκισής τους.
Ο 17χρονος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε βάρος του 34χρονου Πριάμου Ξυδάκη, ενώ ο αδελφός για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του θύματος καθώς φέρεται, μαζί με ένα ακόμα αδερφό του- ο οποίος ήδη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, να «γάζωσε» με καλάσνικοφ το αυτοκίνητο του αμέσως μετά το τραγικό συμβάν.

Καθοριστικός ο ρόλος των εξετάσεων DNA

Με δήλωση του στο Cretalive, o συνήγορος του 17χρονου, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για πρώτη νίκη της υπεράσπισης, επισημαίνοντας ότι η απόφαση για μη προφυλάκιση έρχεται μετά και από την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων γενετικού υλικού που έγιναν στο όπλο το οποίο παρέδωσε ένας μάρτυρας του περιστατικού στην αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο συγκεκριμένο όπλο δεν βρέθηκε γενετικό υλικό των κατηγορουμένων.