Η επαφή με το διαδικτυακό κόσμο, οι ευκολίες που προσφέρει αλλά και οι κίνδυνοι που κρύβει απασχολεί το μεγαλύτερο ποσοστό γονέων.

Το ίδιο υποστηρίζει και η κοινωνική ψυχολόγος, Καταρίνα Κάτζερ, σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε στο γερμανικό Reader’s Digest.

Η Καταρίνα Κάτζερ συμβουλεύει τους γονείς να δείξουν στο παιδί τους πόσο εύκολο είναι να ψάχνουν φωτογραφίες ή κείμενα φίλων τους που βρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο.

Και τονίζει ότι οι κίνδυνοι που υπάρχουν με την αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου από τους νέους χωρίς να έχουν γνώση πάνω στο αντικείμενο, είναι γνωστοί.

«Είναι καλή ιδέα να κάνετε μία ψηφιακή ξενάγηση στο διαδίκτυο πριν επιτρέψετε στο παιδί σας να γίνει μέλος σε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ή φόρουμ», γράφει χαρακτηριστικά η ψυχολόγος. 



Μάλιστα, η ψυχολόγος επισημαίνει ότι οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες που αναρτούμε στο διαδίκτυο είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιηθούν από «ψηφιακούς απαγωγείς» οι οποίοι επεξεργάζονται φωτογραφίες προσώπων και τις επικολλούν σε απρεπείς ή δυσφημιστικές εικόνες, συνεχίζει, ενώ συμβουλεύει επίσης ότι εάν υποπέσει στην αντίληψη των γονέων παράνομη χρήση κάποιας φωτογραφίας του παιδιού τους, να περάσουν στην αντεπίθεση συγκεντρώνοντας ό,τι στοιχεία μπορούν και να απευθυνθούν στην αστυνομία προκειμένου να εντοπιστεί η «διαδρομή» της φωτογραφίας.