Υψηλόβαθμο στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας της Ουκρανίας με συμμετοχές στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Champions League, όπως και ένας μεγάλος φαρμακοβιομήχανος ήταν ανάμεσα στους οκτώ πολίτες της Ουκρανίας, που είχαν πέσει θύματα της μεγάλης απάτης του 48χρονου «γκουρού» των χρηματοοικονομικών και του 53χρονου επίτιμου πρόξενου της συγκεκριμένης χώρας. Μόνο οι δυο τους φαίνεται να είχαν «επενδύσει» στο κύκλωμα, κεφάλαια που ξεπερνούσαν τα 35.000.000 δολάρια, τα οποία εξανεμίστηκαν…

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, ο γνωστός φαρμακοβιομήχανος της Ουκρανίας είχε δώσει 20 εκατομμύρια δολάρια, με την… υπόσχεση πως θα έπαιρνε 150 εκατομμύρια σε χρονικό διάστημα λίγων μηνών. Αρχικά τα μέλη του κυκλώματος του απέδιδαν δήθεν κέρδη, μέχρι τη στιγμή που δεν έβρισκαν νέα θύματα για να συνεχίσουν να του δίνουν υπέρογκα… μερίσματα. Το στέλεχος της ποδοσφαιρικής ομάδας φέρεται να είχε επενδύσει περίπου 15.000.000 δολάρια, τα οποία εξαφανίστηκαν μετά το «κανόνι».

Τα επιφανή στελέχη του επιχειρηματικού κύκλου της Ουκρανίας, είχαν έρθει αρκετές φορές στη χώρα μας, όπου χρηματιστής και «πρόξενος» τους έριχναν… στάχτη στα μάτια, διοργανώνοντας ξέφρενα πάρτι με όμορφες κοπέλες. Όταν έσκασε η «φούσκα», οι αλλοδαποί επενδυτές άρχισαν να αναζητούν απειλητικά τους δύο άνδρες και κυρίως τον 53χρονο επίτιμο πρόξενό τους, ο οποίος δραστηριοποιείτο επιχειρηματικά στη χώρα τους και ήταν εκείνος που τους είχε προσελκύσει για να δώσουν κεφάλαια προς επένδυση στις αγοραπωλησίες συναλλάγματος. Για την επιχειρηματική του δράση ήθελαν το 2012 να τον βραβεύσουν ως «άνθρωπο της χρονιάς», αλλά εκείνος είχε… παραχωρήσει τη θέση του στον 48χρονο χρηματιστή Γ.Δ., τον οποίο τελικά τίμησαν.

Η αναζήτηση που είχαν εξαπολύσει οι «ριγμένοι» προκάλεσε τον φόβο στον «πρόξενο», της ενδεχόμενης υπογραφής… συμβολαίου θανάτου σε βάρος του, με αποτέλεσμα να καταφύγει στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τις ενέργειες του 48χρονου χρηματιστή, θύμα του οποίου είχε πέσει και ο ίδιος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.

Η προσφυγή του στη δικαιοσύνη, προκάλεσε την έρευνα των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, χωρίς ο «καταγγέλλων» και ο άσπονδος -πλέον- συνεργός τους να γνωρίζουν το επίπεδο που είχαν φθάσει οι αστυνομικές έρευνες. Αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήταν ύποπτοι φυγής. Και οι δύο είχαν πολλά χρήματα σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην Ουκρανία. Υπήρχε κίνδυνος να διαφύγουν. Δεν το επιχείρησαν. Φοβούνταν μην τους σκοτώσει η… μαφία»!