Σε φιάσκο κινδύνευσε να εξελιχθεί η επιχείρηση που είχε οργανώσει η Δίωξη Ναρκωτικών Πάτρας, η οποία αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες θέλησε να δράσει στα Γιάννενα. Το αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε σαράντα κιλά χασίς, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση. Στην Ανατολή όμως, και επειδή πιθανόν οι δράστες αντελήφθησαν την αστυνομική παρουσία, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να πυροβολήσουν στην προσπάθειά τους να το ακινητοποιήσουν. Όταν το αυτοκίνητο διέφυγε, απαιτήθηκε μία μεγάλη κινητοποίηση των τοπικών υπηρεσιών, οι οποίες έσπευσαν να συνδράμουν με περιπολικά, συμβατικά οχήματα και με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το όχημα, το οποίο μετέφερε σαράντα κιλά χασίς που είχε παραλάβει από σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, βρέθηκε ακινητοποιημένο σε κεντρικό σημείο της Ανατολής, κοντά στην πλατεία. Οι δράστες όμως είχαν διαφύγει.

Με βάση τις περιγραφές που έδωσαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, εντοπίστηκαν τρία άτομα, σε καφενείο της Ανατολής, Αλβανικής καταγωγής, τα οποία έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται. Εικάζεται ότι πρόκειται για τους δράστες, χωρίς αυτό να μπορεί να επιβεβαιωθεί επίσημα.

Μία επιχείρηση ρουτίνας ουσιαστικά, λόγω κακού συντονισμού, κινδύνευσε να εξελιχθεί σε φιάσκο και να θέσει σε κίνδυνο ζωές, καθώς μία τέτοια καταδίωξη, που συνοδεύτηκε από πυροβολισμούς έγινε μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Πηγή: epiruspost.gr