Τον «μίτο της Αριάδνης» που θα την βοηθήσει να… ξηλώσει τα βρώμικα δίχτυα σε δύο ποδοσφαιρικά παιχνίδια που φέρονται ότι ήταν στημένα (σ.σ. δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των αγώνων της ΟΥΕΦΑ) και δύο παράγοντες του ποδοσφαίρου στοιχημάτισαν μέσω Μαλαισίας σε βάρος των ομάδων τους κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ αναζητά η εισαγγελέας του οικονομικού εγκλήματος.
Οι μάρτυρες που έχουν περάσει μέχρι σήμερα από το γραφείο της εισαγγελικής λειτουργού δεν βοήθησαν στα αποκαλυπτήρια της ταυτότητας των δύο προσώπων, καθώς όσοι εξετάστηκαν περιορίστηκαν να επαναλάβουν τις καταγγελίες που είχαν ακουστεί από το «βήμα» της τηλεοπτικής εκπομπής Δίκη, χωρίς ωστόσο να κατονομάσουν ή έστω να φωτογραφίσουν τους παράγοντες σε βάρος των οποίων έστρεψαν τα βέλη τους προκαλώντας την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης.
Λύση στο γρίφο επιχειρεί να βρει τώρα η εισαγγελέας μέσω… Μαλαισίας, όπου φέρονται να έχουν παιχτεί τα ύποπτα στοιχήματα. Και εκεί όμως, ανυπέρβλητο εμπόδιο αποτελεί το γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει υπογράψει δικαστική συνδρομή με τη Μαλαισία, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο θολό το τοπίο γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η εισαγγελέας δεν προτίθεται να … σφυρίξει το τέλος της προκατρακτικής και αναζητά άλλες δικονομικές διεξόδους ώστε με ασφάλεια να φτάσει και να εντοπίσει τα ίχνη των δύο παραγόντων που φέρονται να εισέπραξαν μεγάλα χρηματικά ποσά από τον στοιχηματισμό σε ύποπτα παιχνίδια.(Ξάνθη-ΠΑΟ και ΠΑΣ Γιάννενα -Καστοριά) .
Προτίθεται λοιπόν ως έσχατη λύση να ζητήσει συνδρομή των αρχών της Μαλαισίας επικαλούμενη τη Συνταγματική διάταξη (αρθρο 28) περί αμοιβαιότητας στη συνεργασία των κρατών.