Στα πρόθυρα κατάρρευσης βρίσκεται το νοσοκομείο «Παναγία» στη Θεσσαλονίκη, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.
 
Οι σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών, προειδοποιούν. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, το νοσοκομείο «Παναγία» λειτουργεί πλέον μόλις με δύο αναισθησιολόγους πλήρους απασχόλησης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία, παρά μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Οι ασθενείς χρειάζεται να περιμένουν ακόμα και 1,5 μήνα, προκειμένου να χειρουργηθούν! Ακόμα δύο αναισθησιολόγοι που εργάζονται στο νοσοκομείο με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου θα δουν τις συμβάσεις τους να λήγουν στις 17 Αυγούστου.

Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού διαπιστώνονται και στις χειρουργικές ειδικότητες, καθώς και στο καρδιολογικό, ουρολογικό και μικροβιολογικό τμήμα. Στο τελευταίο, μάλιστα, τα μηχανήματα μετρούν 25 χρόνια «ζωής», με αποτέλεσμα συχνά να μην λειτουργούν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε έγγραφο που απέστειλε χτες η Διοίκηση του ΙΚΑ ανέφερε αορίστως ότι θα προβεί σε προσλήψεις μόλις εξασφαλιστεί η σχετική έγκριση από το υπουργείο Εργασίας. «Επιχειρήσαμε να έρθουμε σε επαφή και με τον υπουργό Εργασίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό», διευκρίνισε ο πρόεδρος του Σωματείου.