Στις φυλακές της Λάρισας επέστρεψε για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, μετά την καταδίκη του την περασμένη Παρασκευή σε δεύτερο βαθμό ο συνταξιούχος υπάλληλος της Στατιστικής Υπηρεσίας Δημήτρης Βρακατσέλης ,ο οποίος κρίθηκε ένοχος και από το Εφετείο για το θάνατο του διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου.

Η δικαστική αυλαία στην υπόθεση που είχε συνταράξει το πανελλήνιο έπεσε με την ετυμηγορία των δικαστών που έκριναν ένοχο τον 65χρονο κατηγορούμενο για θανατηφόρα σωματική βλάβη τιμωρώντας τον με κάθειρξη 5,5 ετών για το θάνατο του Γ. Βαρθολομαίου που είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2007 σε διαμέρισμα της οδού Λυκάβου, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Βρακατσέλης είχε κριθεί ένοχος και σε πρώτο βαθμό , όταν το δικαστήριο είχε μετατρέψει την αρχική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη σε βάρος του Γ. Βαρθολομαίου με τον οποίο διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση η σύζυγός του Θωμαής Βρακατσέλη. Τότε όμως, οι δικαστές τον είχαν αφήσει ελεύθερο μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεση από το Εφετείο.

Με βάση την τελευταία δικαστική εξέλιξη ο κατηγορούμενος είναι υποχρεωμένος να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, καθώς είχε μείνει προσωρινά κρατούμενος για 14 μήνες ,διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να κριθεί σε πρώτο βαθμό από τη δικαιοσύνη για την εγκληματική του πράξη.