Μείωση που ξεπερνά το 50% έχει σημειωθεί στην κατανάλωση κρέατος στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με την Νομοκτηνίατρο, Μάριον Όπελ, η οποία ανέφερε ότι πέρυσι τον Μάρτιο είχαν σφαγιαστεί 112 μοσχάρια, ενώ φέτος μόλις 54.
Η κ. Όπελ απέδωσε αυτό το φαινόμενο στην οικονομική κρίση, προσθέτοντας πως τα κρεοπωλεία δεν αγοράζουν πλέον ολόκληρα μοσχάρια, αλλά παίρνουν ένα μέρος αυτών, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης.
Παράλληλα, μείωση έχει παρατηρηθεί και στην κατανάλωση των αμνοεριφίων έως τώρα, γεγονός που ενδέχεται να παρουσιαστεί και την Πασχαλινή περίοδο.
Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι οι καταναλωτές έχουν κόψει μέχρι και το κρέας, εξέλιξη που δείχνει ξεκάθαρα ότι το πορτοφόλι τους έχει πληγεί από τα κυβερνητικά μέτρα και τις συνεχόμενες αφαιμάξεις.
Πηγή: imerazante