Χαμός επικρατεί στην Πάτρα μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία καθώς ο ένας από τους δύο ιερείς, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, είχε επαφές με την αχαϊκή πρωτεύουσα και ειδικότερα με τον Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Ο συγκεκριμένος ιερέας είχε υψηλόβαθμη θέση στην Καθολική Εκκλησία.

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη με πατρινό επιχειρηματία να δηλώνει στο flamis.gr έκπληκτος για τις εξελίξεις και να τονίζει: «Παίρναμε αντίδωρο από το χέρι του».

Καθολική Εκκλησία

Όπως αποδείχτηκε μετά τις αποκαλύψεις για την επισκοπή Σύρου της Καθολικής Εκκλησίας με τα περίεργα εμβάσματα ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, μέσα σε διάστημα μιας πενταετίας έχουν μεταφερθεί σε λογαριασμούς επιχειρηματιών νυχτερινών κέντρων στην Πάτρα πολλά χρήματα.

Μάλιστα, όπως προέκυψε και από την έρευνα, η τελευταία συναλλαγή καταγράφηκε προ λίγων μόνο ημερών και ανερχόταν στο ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ ο ένας εκ των επιχειρηματιών είχε και στο παρελθόν σοβαρή εμπλοκή με ποινικά κολάσιμες πράξεις, η οποία σχετιζόταν και πάλι με τον χώρο της Εκκλησίας, όχι όμως της Καθολικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε πολύ καλή σχέση με τον Πατρινό επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων. Ο ίδιος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας, είχε συσσωρεύσει χρέη χιλιάδων ευρώ.

Το πρόσωπο το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση είναι γνωστός πολίτης ο οποίος κατά καιρούς είχε καταστήματα στην πόλη και συνήθως έκανε συνεργασίες με άλλους. Πλέον έχει μισθώσει πασίγνωστο κατάστημα το οποίο και άλλαξε.

Πώς γινόταν η «δουλειά»

Εκτός των άλλων «κόλπων» που εφαρμόζονταν, ήταν και το εξής: Έφερνε το κατάστημα κάποιον καλλιτέχνη από Αθήνα και για τα έξοδα (ηχητικά κλπ μπορεί όμως και η πληρωμή του) κοβόταν τιμολόγιο στην… καθολική Επισκοπή Σύρου.