Θρίλερ με τα νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πατρών, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα τέσσερα βρέφη έφυγαν από τη ζωή. Κοινός παρονομαστής στους θανάτους και των τεσσάρων μωρών, η παρουσία της 24χρονης σήμερα Ειρήνης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αν η Εισαγγελία κρίνει πως πρέπει να γίνει συγχώνευση των υποθέσεων, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει εκταφή των βρεφών, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε: «Ο αριθμός και μόνο των περιστατικών δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για να διερευνηθεί εκ νέου η υπόθεση. Και νομίζω ότι αυτό το θέλουν όλα τα μέρη. Έχω ακούσει και τη δικηγόρο της κοπέλας να λέει για διερεύνηση. Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά (σ.σ.: με την υπόθεση της Πάτρας) από ιατροδικαστικής άποψης. Στο παρελθόν ήταν δισεπίλυτα τα ζητήματα, γιατί υπήρχαν σαφή παθολογικά αίτια σε εκθέσεις που, όπως φάνηκε, ήταν εσφαλμένα.

Εδώ, αν δούμε τα συμπεράσματα των συναδέλφων, κανείς συνάδελφος δεν του έφυγε το περιστατικό από το νεκροτομείο και ήταν βέβαιος για την αιτία θανάτου. Ουσιαστικά, όλες οι αιτίες είναι ασαφείς που αφήνουν τεράστια περιθώρια».

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ερωτώμενος αν δικαιολογείται η ασάφεια στις ιατροδικαστικές εκθέσεις των βρεφών, σημείωσε: «Η ιατροδικαστική πλέον σύγχρονη προσέγγιση. Υπάρχει μια συνεχής ροή πληροφοριών προς τον ιατροδικαστή. Πολλές φορές ο ιατροδικαστής χρειάζεται και πληροφορίες που πολλές φορές συλλέγει ή δεν συλλέγει η αστυνομία. Χρειάζεται να επικοινωνούν και ο ιατροδικαστής, όταν έχει αβεβαιότητα, πρέπει να προστρέχει».

Το χρονικό των θανάτων

Το πρώτο μωρό της 24χρονης πέθανε στις 19 Ιουνίου του 2022 σε ηλικία μόλις 19 ημερών. Το δεύτερο, πέθανε στις 17 Οκτωβρίου του 2023, σε ηλικία δύο μηνών. Το αγοράκι της καλύτερής της φίλης με την οποία συγκατοικούσαν, πέθανε στις 5 Αυγούστου του 2024 σε ηλικία 15 μηνών, ενώ το παιδί της άλλης φίλης της πέθανε το 2021.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η θεία του βρέφους, αναφέρει ότι η ίδια έδιωξε την 24χρονη Ειρήνη από την κηδεία του ανιψιού της κι εκείνη γελούσε. «Τόσο δηλαδή σύμπτωση; Στα δικά της τα παιδιά, στης μάνας της, το αδερφάκι… Να, σήμερα εμφανίστηκε και άλλο. Και όλα με τα ίδια συμπτώματα; Να μην μπορούν να αναπνεύσουν τα παιδιά και να είναι μελανά; Τα ίδια, δηλαδή, έτσι όπως τα πήγαν στο νοσοκομείο… να γίνεται τώρα σε όλα, και στα τέσσερα παιδάκια; Να βρεθεί δικαιοσύνη. Για την ψυχούλα του. Γιατί άγγελος είναι. Είμαστε εκεί με την Πισπιρίγκου, δηλαδή, που έγινε όλο αυτό και κάπου εντάξει. Εγώ δεν την ήξερα καθόλου την κοπέλα αυτή.

Δεν την ήξερα. Εγώ το μόνο που την είδα στην κηδεία και να σας πω την αλήθεια, στην κηδεία την… έκραξα. Την έβγαλα έξω από την κηδεία μόλις την είδα εκεί. Είχα μάθει τι γίνεται με τα παιδιά της.

Εκείνη την ημέρα στην κηδεία εγώ έμαθα τι γίνεται με τα παιδιά της και της λέω βγες έξω σε παρακαλώ πολύ, βγες έξω, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να είσαι εδώ στο αγγελούδι το δικό μας. Τα δικά σου παιδιά της λέω τι γίνανε; Γιατί πέθαναν και πώς πέθανε τώρα το δικό μας το παιδί; Γέλαγε. Γέλαγε. Τόσο ψυχρή, σαν να μη συμβαίνει τίποτα».