Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της όταν συγγενικό της πρόσωπο ενημέρωσε την αστυνομία, αφού δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί της για 24 ώρες.

Ο αστυνομικός συντάκτης «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στο Live News για τη δολοφονία της 84χρονης και, όπως είπε, υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα άφηνε την πόρτα ανοιχτή, τοποθετώντας «ένα παπούτσι πίσω από την πόρτα για να μην κλείνει».

Από αυτή τη μαρτυρία ενδέχεται να μην άνοιξε η ίδια στον δολοφόνο της, αλλά να τον είδα ξαφνικά μέσα στο σπίτι. Το όπλο του εγκλήματος δεν βρέθηκε πουθενά στο σπίτι που διέμενε η 84χρονη γυναίκα.

«Μαχαιρώθηκε στην πλάτη το θύμα, για να έχει γίνει αυτό σημαίνει ότι τον εμπιστεύεται τον δράστη. Κάποιος γυρνάει την πλάτη του σε κάποιον που εμπιστεύεται», επεσήμανε ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι στο κάδρο των αστυνομικών βρίσκονται τέσσερα άτομα, των οποίων το άλλοθι εξετάζεται.

«Φοβόταν ότι θα της πάρουν την περιουσία»

Ο γιος του πρώην συντρόφου του θύματος ανέφερε στην εκπομπή του Mega: «Εμείς την κυρία Μαρία την αγαπούσαμε, δεν είχαμε σχέσεις γιατί δεν μένουμε στα Καμένα Βούρλα, αλλά μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Όταν ο πατέρας μου πήγε στο γηροκομείο, κάναμε καιρό να μιλήσουμε είναι η αλήθεια. Αλλά πάντα ήταν στεναχωρημένη γιατί οι συγγενείς του πρώτου της άντρα της είχαν πάρει την περιουσία και φοβόταν μην ξαναγίνει», ανέφερε αρχικά.

«Η κυρία Μαρία είχε διαμερίσματα στην Αθήνα και γενικά μεγάλη ακίνητη περιουσία και όταν πέθανε ο πρώτος της άντρας την κυνήγησαν δικαστικά οι συγγενείς της και της τα πήραν όλα. Χρήματα, ακίνητη περιουσία και ό,τι είχε», είπε αρχικά.

«Όταν αγόρασε το σπίτι στα Καμένα Βούρλα, επειδή φοβόταν ότι θα της πάρουν και αυτό, ζήτησε από τον πατέρα μου να πάρει το μισό στο όνομά του. Ο πατέρας μου δεν ήθελε γιατί εμείς δεν είχαμε σχέση με αυτό, μόνη της το είχε αγοράσει, αλλά επέμενε και της έκανε το χατίρι».

Δεν την κακοποιούσε ο πατέρας μου

«Αυτά που ακούγονται δεν ισχύουν. Συγγενείς την είχαν βάλει να κάνει μήνυση γιατί φοβόντουσαν μήπως δεν μεταβιβάσει το σπίτι και για να τον πιέσουν την έβαλαν να του κάνει μήνυση για χειροδικία».