Πρόσωπο «κλειδί» στη διακίνηση ναρκωτικών σε νυχτερινά στέκια της Μυκόνου θεωρείται ο 33χρονος που συνελήφθη σε αστυνομική επιχείρηση (μαζί με ακόμη τρία άτομα). Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου αξιοποίησαν τις πληροφορίες για τη δράση του 33χρονου, ο οποίος φαίνεται πως στόχευε σε μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Αυτόν, άλλωστε, αφορούσαν οι αρχικές πληροφορίες ότι κινείται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να κανονίζει συμφωνίες (deal) για πώληση κοκαΐνης, κάνναβης και άλλων ναρκωτικών ουσιών, όπως η ιδιαίτερα τοξική ροζ κοκαΐνη, που αποτελεί πρόσμιξη κεταμίνης και MDMA.

Πεδίο δράσης του ήταν, κυρίως, η χώρα της Μυκόνου, εκεί όπου οι αστυνομικοί αρχικά ακινητοποίησαν και οδήγησαν για έλεγχο έξι άτομα από δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως προέκυψε μόνο δύο απ’ αυτούς δεν είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε ό,τι αφορά τον 33χρονο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα αντλήσουν περαιτέρω στοιχεία για τη δράση από το «άνοιγμα» των κινητών τηλεφώνων, που βρέθηκαν στην κατοχή του. Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου για την ποινική του μεταχείριση.