Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το LSE Hellenic Conference, στις 21 και 22 Μαρτίου, που διοργανώθηκε από την κοινότητα ελλήνων φοιτητών του London School of Economics and Political Science, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου στο Λονδίνο.
Το συνέδριο προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινότητας του Λονδίνου, με περίπου 200 συμμετέχοντες συνολικά στις 2 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, ακαδημαϊκών, επαγγελματιών και επιχειρηματιών. Τις εργασίες του συνεδρίου καλωσόρισαν με την εναρκτήρια ομιλία τους η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Σημαντικές ήταν και οι παρουσίες από τον ευρύτερο πολιτικό, διπλωματικό και ακαδημαϊκό χώρο, όπως του Μόνιμου Αντιπρόσωπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, Γιώργου Παγουλάτου, του Πρέσβη της Ελλάδας στο Λονδίνο, Ιωάννη Τσαούση, του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, Ανδρέα Ν. Φιορεντίνου, του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.
Ομιλίες σχετικές τόσο με κρίσιμα ελληνικά ζητήματα όσο και με ευρωπαϊκά θέματα, ζητήματα ενέργειας, τεχνολογίας και AI καθώς και τουρισμού, αποτέλεσαν ευκαιρία παραγωγικών συζητήσεων και πιθανών ανερχόμενων συνεργασιών.
Την πρωτοβουλία στήριξε θερμά και το Νέο Ερευνητικό Κέντρο του Hellenic Observatory, με τους καθηγητές Βασίλη Μοναστηριώτη και Σπύρο Οικονομίδη να συντονίζουν πάνελ γεωπολιτικής και ευρωπαϊκών θεμάτων.
Το Συνέδριο, αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία για τη σύνδεση των ελλήνων φοιτητών με την ευρύτερη ελληνική κοινότητα και με την ελληνική αγορά εργασίας.
Η πρόεδρος του Συνεδρίου, Ηλιάνα Φραγκιαδάκη, δηλώνει πως: «Η επιτυχία του συνεδρίου είναι μεγαλύτερη από εμάς, αφορά κάθε νέο Έλληνα και Ελληνίδα στο Λονδίνο. Είναι μια κληρονομιά για το μέλλον και θεμέλιο για μελλοντικές πρωτοβουλίες σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα» με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Αικατερίνη Κορνιλάκη να συμπληρώνει: «Το Συνέδριο πέτυχε τον στόχο του: Δημιουργήθηκαν δίκτυα, γεννήθηκαν ιδέες και φιλίες, συνδέθηκαν άνθρωποι και ενδυναμώθηκαν σχέσεις. Η Ελλάδα θα είναι πάντα ο συνδετικός μας κρίκος, όπου κι αν βρισκόμαστε».