Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις άνδρες πακιστανικής καταγωγής οι οποίοι κατηγορήθηκαν για τον βιασμό μιας 21χρονης τουρίστριας στη Μύκονο, καθώς από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψε ότι η σεξουαλική συνεύρεση που κατήγγειλε η νεαρή από τη Νότια Αφρική έγινε με τη συναίνεσή της.

Το περιστατικό συνέβη στο νησί των ανέμων στις 30 Ιουνίου όταν η κοπέλα μετέβη στο αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντας τον βιασμό της από τους τρεις άνδρες, οι οποίοι μετά από έρευνες των αρχών ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο MEGA είπε ότι οι Αρχές προφανώς «είδαν ότι υπήρχαν κάποια στοιχεία που έδειχναν συναίνεση».

«Μια κοπέλα 21 χρόνων, υπήκοος Νοτίου Αφρικής, κατήγγειλε ότι στις 30 Ιουνίου, έξω από ένα μπαρ, την πήραν 3 άτομα, την πήγαν σε ένα σημείο και τη βίασαν. Η Αστυνομία όφειλε να ερευνήσει για να πιάσει τους δράστες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, ταυτοποίησε αυτά τα τρία άτομα από κάμερες και καταθέσεις και τους συνέλαβε. Αυτά τα άτομα, από ό,τι φαίνεται, ένας από αυτούς την ώρα που γινόταν η πράξη, εγώ δεν θα πω αν ήταν βιασμός ή αν ήταν με τη θέληση της κοπέλας, γιατί δεν το ξέρω, τράβαγε με το κινητό του τηλέφωνο όλο αυτό που γινόταν. Όταν πήγαν στην ανακρίτρια, η ανακρίτρια είδε προφανώς ότι υπήρχε συναίνεση της κοπέλας, οπότε αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Γιώργος Καλλιακμάνης τόνισε ότι: «Οι πληροφορίες από τους αστυνομικούς λένε ότι η κοπέλα ήταν αναίσθητη. (…) Πιστεύω ότι είναι έμπειροι οι ανακριτές και οι δικαστικοί. Είδαν το βίντεο, προφανώς είδαν ότι υπήρχαν κάποια στοιχεία που έδειχναν συναίνεση. Δεν μπορώ να βρω κάποιον άλλον λόγο που αφέθηκαν ελεύθεροι».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Θοδωρής Καραγιάννης ανέφερε: «Ανακριτής και εισαγγελέας για να αφήνει με σύμφωνη γνώμη χωρίς κανέναν όρο, και οι συγκεκριμένοι γιατί μιλάμε για πολύ σοβαρά πρόσωπα, σημαίνει ότι πραγματικά ήξεραν τι έκαναν και αυτό έπρεπε να κάνουν».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι: «Είναι πολύ πιθανό από αυτό που συνέλεξε η Αστυνομία και από τις πράξεις που ζήτησε μετά ο ανακριτής, να υπήρχαν πάρα πολλές διαφοροποιήσεις, ώστε στην ουσία να μην υπάρχει αντίθεση μεταξύ των δύο πλευρών».