Το Λιμενικό καταδίωξε διακινητή μεταναστών που επέβαινε σε ταχύπλοο στη Σάμο και τελικά τον συνέλαβε, ενώ διέσωσε συνολικά 23 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, όλοι οι επιβάτες είναι αλλοδαποί και ανάμεσά τους εντοπίστηκαν 7 ανήλικοι.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό, σημείωσε τα εξής:

«Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους που προερχόταν από τις τουρκικές ακτές και κατευθυνόταν προς τις νοτιανατολικές ακτές της Σάμου. Αμέσως, στην περιοχή μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το Τ/Χ.

Ο χειριστής του Τ/Χ δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για να σταματήσει και ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε τους είκοσι τρεις (23) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του Τ/Χ (10 άντρες, 6 γυναίκες και 7 ανήλικα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πυθαγορείου και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Ο 29χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ, συνελήφθη ως διακινητής των υπολοίπων για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς».