Ένας μυστηριώδης άνδρας ήταν αυτός που «ξεσκέπασε» τη μαφία στα ακίνητα του Δημοσίου, αφήνοντας φάκελο με στοιχεία σε περίπτερο στο Σύνταγμα και καλώντας τους άνδρες του τμήματος εκβιαστών να τον παραλάβουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το «Star», ενώ τα στελέχη του «Εκβιαστών» ερευνούσαν την υπόθεση με τις παράνομες μισθώσεις των ακινήτων στο δημόσιο, στις 27 Ιουνίου του 2024 δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ από άγνωστο άνδρα, ο οποίος τους κάλεσε με απόκρυψη και τους είπε: «Έχω αφήσει στο Σύνταγμα έναν φάκελο που γράφει τι παίζεται στην ΕΤΑΔ, στο περίπτερο, κάτω από το ψυγείο με τα παγωτά μπροστά από την επιχείρηση… Αν θέλετε να μάθετε τι παίζει σε αυτήν την κ…εταιρεία, πηγαίνετε, πάρτε τον!».

Τι αναφέρει ο φάκελος-κλειδί: «Σκοτεινό κύκλωμα εντός και εκτός ΕΤΑΔ»

Πράγματι, ο αστυνομικός πήγε στο σημείο, βρήκε τον φάκελο κι ένα σημείωμα που έγραφε μεταξύ άλλων: «Η πλειονότητα των υπαλλήλων έχει τρομοκρατηθεί από το σκοτεινό κύκλωμα που λειτουργεί εντός κι εκτός ΕΤΑΔ».

Το «Star» έχει εξασφαλίσει το περιεχόμενο του φακέλου:

«Νοέμβριος ’23. Ο οικονομικός διευθυντής Κ.Ν. εξέφρασε απόψεις για το ιδιαίτερα χαμηλό μίσθωμα σε χώρο στο Μπάντμιντον που θα προοριζόταν για πάρκινγκ, λίγες μέρες μετά εκβιάστηκε με εμπρησμό ΙΧ στην οικία του και απειλές για τη ζωή του».

«Ιανουάριος ’24. Ο επιστάτης του Φαλήρου Φ.Ν. ενημέρωσε τον μισθωτή ότι η σύμβασή του έχει λήξει από 31/12 και πρέπει να αποχωρήσει. Λίγες μέρες μετά, δέχθηκε εμπρησμό στη μηχανή του και κλοπή του ΙΧ και απειλές για τη ζωή του».

Ο μυστηριώδης άντρας έδωσε στο τμήμα Εκβιαστών και το κίνητρο της επίθεσης με σφυρί στον νέο προϊστάμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, «ξεκλειδώνοντας» την υπόθεση. «Ιούνιος ’24. Ο νέος προϊστάμενος των βραχυχρόνιων μισθώσεων Τ.Μ. έστειλε e-mail στο πάρκινγκ Φαλήρου, που αιτείται τα οφειλόμενα και ζητά την αποχώρηση από το πάρκινγκ. Λίγες μέρες μετά δέχθηκε επίθεση στο κεφάλι με σφυρί στην οικία του και απειλές για τη ζωή του».

Κλείνει, μιλώντας, για ακόμη δυο πρόσωπα, έναν άνδρα και μια γυναίκα, αλλά και για μέλη της διοίκησης της ΕΤΑΔ, που ενδέχεται να έχουν απειληθεί.

Πράγματι, η έρευνα του εκβιαστών έδειξε κι άλλα θύματα, όπως τον οδηγό στελέχους της ΕΤΑΔ, ο οποίος δέχθηκε χτύπημα με λοστό στο κεφάλι αλλά και την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο στελέχους της εταιρείας.