Το ιστορικό της ενδοοικογενειακής βίας που υφίστατο η 37χρονη που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της στην Αμφιλοχία, αναδεικνύουν οι μαρτυρίες από το φιλικό περιβάλλον του θύματος.

«Είχαν χρόνια προβλήματα. Ήταν γνωστό. Φοβόταν εδώ και πολλούς μήνες. Περίπου τρεις μήνες ήταν σε διάσταση και αυτός δεν μπορούσε να διαχειριστεί ότι θέλει να χωρίσει από εκείνον και δεν μπορούσε να ζήσει μόνος του. Με τα παιδιά κανονικά, και χθες μαζί του ήταν ο γιος του στο χωριό που μένει με τους γονείς του. Έφυγε από το χωριό, πήρε κρυφά τα κλειδιά από τον γιο του και πήγε στο σπίτι της που εκεί ήταν η κόρη τους. Μπήκε παράνομα και την απειλούσε ότι “άμα δεν έρθεις, θα σκοτώσω το κορίτσι», επισημαίνει φίλη της 37χρονης, σύμφωνα με το e-maistros.gr.

«Φοβόταν για τη ζωή της, προσπαθούσαν να βγάλουν κλήση για την αστυνομία και δεν έβρισκαν κανέναν στο τηλέφωνο. Φοβόταν για την κόρη της και πήγε στο σπίτι για να τη σώσει αλλά όταν τον αντίκρισε που ήταν μέσα στο σπίτι, εκείνη φοβήθηκε και προσπάθησε να στρίψει το αμάξι για να φύγει. Αυτός όμως όταν την είδε μέσα στο αμάξι, πήδηξε από το μπαλκόνι πάνω στο αυτοκίνητο και την πυροβόλησε με την καραμπίνα» συγκλονίζει.

«Και την Τετάρτη την περίμενε έξω από το σπίτι. Της έκοψε και τα φρένα στο μηχανάκι, γι’ αυτό πήγε η Αρετή στον εισαγγελέα την Πέμπτη, φοβήθηκε», αποκαλύπτει η φίλη της 37χρονης.

«Ήταν γνωστό ότι υπήρχε κακοποιητική συμπεριφορά»

«Το μάθαμε σήμερα το πρωί. Ήταν πολλά χρόνια παντρεμένοι, πάνω από 13 χρόνια. Είχαν προβλήματα πολλά χρόνια τώρα, ήταν μια αρρωστημένη κατάσταση. Ήταν γνωστό ότι υπήρχε κακοποιητική συμπεριφορά. Χώριζαν και τα ξανάβρισκαν», είπε συγγενής του 42χρονου δράστη και αυτόχειρα.

Πώς έγινε η γυναικοκτονία

Ο δράστης και αυτόχειρας είχε στήσει καρτέρι θανάτου στην 37χρονη. Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα. Το ζευγάρι δεν έμενα μαζί γιατί ήταν σε διάσταση.

Ο 43χρονος περίμενε την άτυχη γυναίκα να επιστρέψει στο σπίτι της. Τη στιγμή που εκείνη πάρκαρε το αυτοκίνητο της, πήδηξε από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου στον «ουρανό» του οχήματος και άρχισε να την πυροβολεί. Συγκεκριμένα, την πυροβόλησε από το παρμπρίζ και στη συνέχεια της έριξε τη χαριστική βολή από το πλάι.

Ο γυναικοκτόνος πήγε ύστερα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και έστρεψε την κάνη του όπλου στον εαυτό του, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Οι πυροβολισμοί αναστάτωσαν τη γειτονιά και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Σημειώνεται πως το ζευγάρι είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τα οποία είναι κάτω των 15 ετών.