Συγκλονίζει η νέα γυναικοκτονία στη χώρα, με θύμα μία 37χρονη στην Αμφιλοχία. Ο 43χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, τη σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η 37χρονη μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών έλειπε από το σπίτι, καθώς βρισκόταν στη δουλειά της. Ο δράστης μπήκε στο σπίτι της γυναίκας και εκεί είδε τη 13χρονη κόρη του. Σύμφωνα με το Star, το κοριτσάκι, σε κατάσταση πανικού, έστειλε μήνυμα στη γειτόνισσα ζητώντας της βοήθεια. Εκείνη κατάφερε να βγάλει έξω από το σπίτι την ανήλικη και να κλειδώσει τον δράστη μέσα στο σπίτι, προκειμένου να μην κάνει κακό. Όμως το τραγικό τέλος δεν αποφεύχθηκε καθώς ο δράστης πήρε τηλέφωνο την πρώην σύζυγό του και της είπε να γυρίσει στο σπίτι γιατί αλλιώς θα σκότωνε την κόρη τους.

«Την είχε χτυπήσει την Τρίτη και ήταν πρησμένο το μάτι της» λέει η μητέρα της 36χρονης

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 43χρονος χτύπησε την εν διαστάσει σύζυγό του, κάτι που επιβεβαιώνει και η μητέρα της.

«Πάει την Τρίτη το παιδί μου στην αστυνομία να υποβάλλει μήνυση και αυτός εξαφανίστηκε. Πήγε στο σπίτι της γιατί έπινε (…) Τη χτύπησε, ήταν πρησμένο το μάτι της. Μετά εξαφανίστηκε ο κύριος και δεν μπορούνε να τον βρούνε» είπε η μητέρα της 37χρονης στο ΕΡΤNews.

Η 37χρονη τον είχε καταγγείλει δύο φορές για ενδοοικογενειακή βία

Ο 43χρονος είχε καταγγελθεί δύο φορές φορές για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην σύζυγό του.

Ο δράστης, μάλιστα, στην καταγγελία που σημειώθηκε στις 12 Μαΐου οδηγήθηκε στα δικαστήρια, ωστόσο, είχε αθωωθεί. Μάλιστα, ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στο έγκλημα, ήταν η απόφαση να του επιστραφεί η καραμπίνα με την οποία δολοφόνησε το θύμα, αμέσως μετά την αθώωσή του!

Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια της από 13-07-2024 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού 36χρονης από τον 43χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, και εν συνεχεία αυτοχειρίας αυτού, με κυνηγετικό όπλο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο δράστης κατείχε νόμιμα το εν λόγω όπλο, για το οποίο διέθετε σχετική άδεια σε ισχύ και όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Την 12 Μαίου 2024, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές είχε αφαιρεθεί το όπλο από την κατοχή του δράστη, ωστόσο, ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στο περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του».

Τη δεύτερη φορά που είχε καταγγελθεί ο δράστης και αυτόχειρας, ήταν την Πέμπτη 11 Ιουλίου, μόλις δύο μέρες πριν τη γυναικοκτονία.Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ και στις δύο περιπτώσεις είχε προταθεί στο θύμα – που ήταν μητέρα δύο παιδιών – να εγκατασταθεί η εφαρμογή panic button στο κινητό της και η μεταφορά της σε δομή, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε.