Ένα άγριο έγκλημα σημειώθηκε στην Αμφιλοχία το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουλίου. Μια 36χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τα οποία είναι κάτω των 15 ετών.

Ο δράστης και αυτόχειρας είχε στήσει καρτέρι θανάτου. Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ζευγάρι δεν έμενα μαζί γιατί ήταν σε διάσταση.

Ο 43χρονος περίμενε την άτυχη γυναίκα να επιστρέψει στο σπίτι της. Τη στιγμή που εκείνη πάρκαρε το αυτοκίνητο της, πήδηξε από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου στον «ουρανό» του οχήματος και άρχισε να την πυροβολεί. Συγκεκριμένα, την πυροβόλησε από το παρμπρίζ και στη συνέχεια της έριξε τη χαριστική βολή από το πλάι.

Ο γυναικοκτόνος πήγε ύστερα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και έστρεψε την κάνη του όπλου στον εαυτό του, βάζοντας τέλος στην ζωή του.

Οι πυροβολισμοί αναστάτωσαν την γειτονιά και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, καθώς ο στις 12 Μαΐου 2024 ο δράστης είχε συλληφθεί ύστερα από μήνυση της εν διαστάσει συζύγου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες. Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου αθωώθηκε.

Στις 11 Ιουλίου, η 36χρονη είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του εν διαστάσει συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η σύλληψη του δράστη. Στη γυναίκα είχε προταθεί panic button και safe house, αλλά τα είχε αρνηθεί και τα δύο.

Οι γείτονες και οι φίλοι του ζευγαριού περιγράφουν μια σχέση γεμάτη εντάσεις και προβλήματα. Οι δύο νέοι, 36 και 43 ετών περίπου, είχαν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον το τελευταίο διάστημα, με τον σύζυγο να μην αποδέχεται τον χωρισμό τους, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας e-maistros.gr.

Η τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας είναι συγκλονισμένη. Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για να διαλευκάνουν πλήρως τα αίτια της τραγωδίας.