Ο ξυλοδαρμός της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα, που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, μονοπωλεί από την αρχή της εβδομάδας το ενδιαφέρον των Μέσων.

Η αναγνωρισιμότητα εκείνου αλλά και η βαναυσότητα της πράξης προκάλεσαν αμέσως την προσοχή του κοινού, όπως άλλωστε και η απόφαση για αποφυλάκισή του ποινικολόγου μετά τη σύλληψή του. Τα πρόσωπα του δράματος, πολλά.

Η πρώην σύζυγος

Η 48άχρονη δικηγόρος έχει αποκτήσει 2 κόρες με τον Απόστολο Λύτρα, με τον οποίο έχει χωρίσει από το 2014. Η πρώην σύζυγος ήταν η γυναίκα που τον επισκέφθηκε στις φυλακές, αν και το 2017 είχε μηνύσει και η ίδια τον ποινικολόγο για ενδοοικογενειακή βία.

Όταν έφτασε, όμως, μπροστά στην ανακρίτρια, υποστήριξε πως υπήρξε υπερβολική. «Ποτέ δεν υπήρξε βιαιότητα από μέρους του ούτε σε εμένα ούτε στα παιδιά του. Θα ήταν άδικο να πω κάτι εναντίον του. Είναι εξαιρετικός πατέρας και άνθρωπος», ανέφερε στην κατάθεσή της.

Η πρώην σύζυγος ήταν και εκείνη που πήγε στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, για να πάρει πράγματα του πρώην συζύγου της. Μεταξύ τους υπήρξε ένταση που κατέληξε στο Αστυνομικό Τμήμα, με την κα Πολυζωγοπούλου να μηνύει την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Η κόρη Λύτρα

Στο πλευρό του ποινικολόγου από την πρώτη στιγμή και η 19χρονη κόρη του, η οποία ακολουθεί και τα χνάρια του πατέρα της στη δικηγορία. Η κόρη του Απόστολου Λύτρα, η οποία φέρεται να έχει καλή σχέση με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, βρέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, όπου κρατείτο ο πατέρας της.

«Έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν μπορώ να πιστέψω τι έχει συμβεί. Ήταν πάντα πάνω μας και πάντα μας προστάτευε, και εμάς και τη Σοφία και τη μητέρα μου», είπε στην κατάθεσή της η 19χρονη.

Το βράδυ της Τρίτης, η 19χρονη βρέθηκε και εκείνη έξω από το σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο συνεργάτης

Στενός συνεργάτης του Απόστολου Λύτρα, ο Γιώργος ήταν ο άνθρωπος που μπήκε μπροστά, ώστε να επικρατήσει η λογική και να πληρωθούν οι δικηγόροι του γραφείου. «Με όλο αυτό, δεν έχει μπει στο γραφείο δεκάρα τσακιστή. Ξεκατινιαστείτε! Θέλετε να καταστραφείτε; Καταστραφείτε! Θέλετε να πτωχεύσετε; Πτωχεύστε! Υπάρχουν εδώ, όμως, άτομα και που δουλεύουν και για τους δυο σας, που είναι επιστήμονες, που έχουν έξοδα, που δουλεύουν υπερωρίες, που βάζουν πλάτη, λεφτά από την τσέπη τους», είπε σε μήνυμά του.

Ο κουμπάρος

Ο Σπύρος Δημητρίου, κουμπάρος του Απόστολου Λύτρα, στην κατάθεσή του ανέφερε στην ανακρίτρια πως ο ποινικολόγος χαρακτήριζε πάντα τη σύζυγό του «άγγελο». «Δεν μπορώ να δώσω ούτε εξήγηση ούτε δικαιολογία για το περιστατικό. Γνωρίζοντας τόσο την αγάπη που τρέφει ο ένας για τον άλλον, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κατηγορούμενος ήθελε με οποιονδήποτε τρόπο να βλάψει τη σύζυγό του, την οποία και υπεραγαπά».

Ο πατέρας

Ο πατέρας της Σοφίας Πολυζωγοπούλου ήταν επίσης παρών στο περιστατικό με την πρώην σύζυγο, που προσπάθησε να μπει στο σπίτι της κόρης του, αφού έμενε μαζί της, για να τη στηρίξει στη δύσκολη ψυχολογική της κατάσταση.

Ο γιατρός

Ο γιατρός ήταν το πρόσωπο-κλειδί. Από τη δική του καταγγελία ξεκίνησαν όλα. Αν ο ίδιος δεν επέμενε, τότε η υπόθεση ίσως να μην είχε πάρει την ίδια τροπή.