Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο με την άγρια δολοφονία του 11χρονου κοριτσιού στην Ηλεία από τον 37χρονο θείο της.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας τόνισε πως οι Αρχές θεωρούν ότι τα κίνητρα του καθ’ ομολογία δράστη ήταν σεξουαλικά, καθώς στο παρελθόν είχε συλληφθεί για βιασμό και αποπλάνηση ενός ανηλίκου κοριτσιού.

«Είχε δικαστεί το 2020 στη Ζάκυνθο, όμως ήταν ελεύθερος γιατί τότε του έδινε ο νόμος του δικαίωμα με περιοριστικούς όρους. Δεν φυλακίστηκε ποτέ, ούτε εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η απόφαση του δικαστηρίου», τόνισε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ, συμπληρώνοντας ότι αν δικαζόταν σήμερα, θα βρισκόταν στη φυλακή, σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο 37χρονος εμφανιζόταν δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα και γι’ αυτό γνώριζαν οι Αρχές για ποιον άνθρωπο πρόκειται.

Επιπλέον, ανέφερε ότι στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ο άνδρας δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

«Δυστυχώς αν και είχαμε την ελπίδα στην αστυνομία ότι το παιδί αυτό θα βρεθεί ζωντανό, λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι κατάφεραν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας και πήραν την ομολογία του συγκεκριμένου δράστη και οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο στο οποίο είχε εγκαταλείψει το παιδί αυτό νεκρό. Λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας δηλώθηκε η εξαφάνιση του ανήλικου κοριτσιού από τον πατέρα της. Άμεσα, αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν από βιντεοληπτικό υλικό να ταυτοποιήσουν το αυτοκίνητο του καθ’ ομολογία δράση. Στη συνέχεια προσήλθε τις πρωινές ώρες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και τελικά κατάφεραν να του αποσπάσουν την ομολογία του λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στη συνέχεια φτάσαμε στο σημείο, στο οποίο τελικά μάλλον εκεί δολοφόνησε το παιδί, δεν μεταφέρθηκε δηλαδή το παιδί νεκρό σε αυτό το σημείο. Εκεί δολοφόνησε το παιδί και το εγκατέλειψε. Στη συνέχεια έφτασε και ο ιατροδικαστής, ο οποίος βέβαια μακροσκοπικά δεν μπόρεσε να μας δώσει περισσότερα στοιχεία. Σήμερα αναμένεται να εξεταστεί η σορός και φυσικά ο δράστης να οδηγηθεί στον εισαγγελέα», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, ανέφερε ότι δεν ενημερώθηκαν από την οικογένεια, αλλά από την Αστυνομία.

«Ενημερωθήκαμε στις 9/6 ότι το παιδί στις 9:00 το βράδυ είπε ότι πάει στο σπίτι του παππού που μένει 100 μέτρα πιο πέρα. Εκείνος έλειπε για ψάρεμα. Φαίνεται από βίντεο να περνά από τον φούρνο του χωριού. Έγινε η δήλωση στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και το πρωί μας κάλεσαν για την ενεργοποίηση του Amber Alert και έγινε μεγάλη κινητοποίηση», είπε.