Ότι ο 57χρονος προσπαθούσε να ξεφορτωθεί τη σορό του πατέρα του, που βρέθηκε τεμαχισμένη και απανθρακωμένη στην αυλή του σπιτιού του στα Άνω Λιόσια, δείχνουν τα στοιχεία, που ερευνούν οι Αρχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Mega, την περασμένη εβδομάδα ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο έμενε ο 57χρονος συνομίλησε με τον κατηγορούμενο.

Στη συζήτηση που είχαν ο ιδιοκτήτης του ανέφερε πως θα μπορούσε να μείνει στο σπίτι για ακόμα 2-3 μήνες μέχρι ο 57χρονος να βρει νέα στέγη. Ο νέος ιδιοκτήτης, ωστόσο, παρατήρησε ότι υπήρχε έντονη δυσοσμία και όταν τον ρώτησε, ο 57χρονος ανέφερε πως πιθανότατα κάποιο γατάκι είχε πεθάνει.

Μάλιστα, του ανέφερε ότι καθάριζε το σπίτι για να του το παραδώσει.

Το χρονικό του μακάβριου ευρήματος

Αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αττικής βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής μέσα σε αυλή μονοκατοικίας στα Άνω Λιόσια και είδαν ένα απανθρακωμένο και τεμαχισμένο πτώμα πάνω σε ένα στρώμα και δίπλα έναν άντρα.

Με φακούς στα χέρια μέσα στο σκοτάδι προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί με την έντονη δυσοσμία να κάνει αποπνικτική την κατάσταση.

Όλη η γειτονιά στην οδό Αγαμέμνονος με κομμένη την ανάσα.

Με χειροπέδες στα χέρια και καθισμένος στο πεζοδρόμιο λίγη ώρα μετά ένας 57χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ότι τεμάχισε τη σορό του πατέρα του και στη συνέχεια την έκαψε. Σοκαρισμένοι οι γείτονές μιλούν για έναν ήρεμο άνθρωπο που φρόντιζε τον πατέρα του.

Αρκετές ώρες μετά στην Ασφάλεια ο 57χρονος θα ομολογήσει ότι εκείνος έκαψε τον πατέρα του. Όπως ισχυρίστηκε, το έκανε γιατί δεν είχε χρήματα για την ταφή του. Αρνήθηκε όμως πως τεμάχισε τη σορό του, γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από την ιατροδικαστική εξέταση, που κάνει λόγο για μεταθανάτιες κακώσεις στη σορό του ηλικιωμένου.

«Δεν άντεχα άλλο τη μυρωδιά και αναγκάστηκα να τον κάψω. Ο πατέρας μου πέθανε πριν αρκετές εβδομάδες. Δεν τον τεμάχισα. Όπως τον μετέφερα με το στρώμα έφευγαν κάποια μέλη από τη σορό. Δεν είχα λεφτά για να τον θάψω», ανέφερε ο 57χρονος.

Στην έρευνα που έγινε στο εσωτερικό της μονοκατοικίας βρέθηκε ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι, με τα οποία οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο 57χρονος έκοψε το κεφάλι και τα κάτω άκρα της σορού.

Ο 57χρονος οδηγήθηκε στην Ευελπίδων και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομης οπλοκατοχής.