Με ανοιχτό το ενδεχόμενο διενέργειας ψυχιατρικής εξέτασης παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο 59χρονος ο οποίος φέρεται να έκαψε τη σορό του πατέρα του στην αυλή του σπιτιού τους, στα Άνω Λιόσια.

Ο 59χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομη οπλοκατοχής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια η οποία οδήγησε στον θάνατο τον ηλικιωμένο άνδρα.

«Δεν άντεχα τη μυρωδιά και έκαψα τη σορό, δεν τον τεμάχισα»

Σοκάρει η μαρτυρία του γιου του ηλικιωμένου, που παραδέχτηκε ότι έβαλε φωτιά στη σορό του πατέρα του, στην αυλή του σπιτιού που ζούσαν στα Άνω Λιόσια. Ο 59χρονος τόνισε ότι δεν άντεχε τη μυρωδιά του πτώματος ενώ δεν ομολόγησε ότι τεμάχισε το άψυχο σώμα του 82χρονου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ο άνδρας ισχυρίστηκε μιλώντας στους αστυνομικούς ότι δεν άντεχε άλλο τη μυρωδιά που αναδυόταν από τη σορό του πατέρα του και «αναγκάστηκε» να την πυρπολήσει.

Ο ηλικιωμένος σύμφωνα με τον γιο του θύματος είχε πεθάνει τον Φεβρουάριο.

Ο γιος φέρεται να έχει αρνηθεί ότι τεμάχισε τη σορό του πατέρα του, η οποία εμφανίζει σημάδια αποκοπής του κεφαλιού και των ποδιών, υποστηρίζοντας ότι όπως όταν τη μετέφερε με το στρώμα, μέλη αποκολλούνταν και έφευγαν από τον κορμό του σώματος.