Γυναικοκτονία φαίνεται πως είναι η άγρια δολοφονία της 40χρονης γυναίκας, στη μέση του δρόμου στο Μενίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές, το θύμα είχε καταγγείλει τον 50χρονο σύζυγό της τρεις φορές για ενδοοικογενειακή βία:

  1. Στις 3-4-2013 – ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
  2. Στις 18-9-2022 – ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
  3. Στις 7-5-2024 – ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε ρητή δικάσιμο για αύριο Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 και τον άφησε ελεύθερο.
Τρεις φορές είχε συλληφθεί ο σύζυγος της 40χρονης που μαχαιρώθηκε στο Μενίδι, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος
Ο 50χρονος φερόμενος ως δράστης

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, υπήρξε δικαστική απόφαση με την οποία ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, η ίδια όμως το είχε επιτρέψει από το 2018.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Αστυνομία, από την πλευρά της, έκανε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως ενημέρωση για τον «Panic Button» και χορήγηση κωδικού για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή και για τη δυνατότητα μεταφοράς της σε δομή φιλοξενίας και η ίδια αρνήθηκε.

«Επίσης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας την κάλεσε δύο μέρες μετά το συμβάν και του απάντησε ότι είναι εντάξει», τονίζουν ακόμη.

Μητέρα δύο παιδιών η 40χρονη που δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου στο Μενίδι
Το θύμα

Σημειώνεται πως το θύμα ήταν μητέρα δύο παιδιών, ενός κοριτσιού 15 ετών και ενός αγοριού 12-13 ετών.