Σεξουαλική παρενόχληση κατήγγειλαν δυο ανήλικα κορίτσια και οι οικογένειές τους από τον ιδιοκτήτη στάβλου στην περιοχή του Άλσους Αγίου Νικολάου Ημαθίας.

Τα κορίτσια, ηλικίας 15 και 14 ετών, συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή και όταν δοκίμασαν να κάνουν ιππασία, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο ιδιοκτήτης τις θώπευσε και τους μιλούσε με αισχρόλογα. Μετά τα περιστατικά ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου και τους γονείς τους και εκείνοι με τη σειρά τους την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο δράστης να συλληφθεί.

Τι λέει η ανήλικη καταγγέλλουσα

Στην κάμερα του «STAR» μια ανήλικη καταγγέλλουσα είπε: «Ήρθε από την άλλη μεριά και μου χάιδεψε το μπούτι και κοίταξα το κορίτσι με ύφος “γιατί το κάνει αυτό;”, γιατί με ακούμπησε;”».

«Μ… θα κάνεις βόλτα δωρεάν»

Σε φοβερές καταγγελίες προχώρησε η μητέρα ανήλικης καταγγέλλουσας, που τόνισε: «Τα άλογα ήταν ψηλά και φοβόταν. Αυτός ο κύριος την παρακαλούσε να ανεβεί, την έπεισε. Την ανέβασε πιάνοντάς την από τους μηρούς και τη μέση. 5 ευρώ ήταν το αντίτιμο της βόλτας. Η δεύτερη φορά της είπε ανέβα με 2 ευρώ. Ανέβηκε κι άρχισε να την θωπεύει στη μέση και στους μηρούς και της είπε:

Μ…, Μ…, θα κάνεις και τρίτη βόλτα δωρεάν. Εκεί άρχισε να την θωπεύει και τον π….
Κατέβαινε – ανέβαινε η κόρη μου και αυτός έπιανε».

Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του στάβλου

Ο 59χρονος ιδιοκτήτης στάβλου, που δραστηριοποιείται 12 χρόνια στην περιοχή, αναφέρει: «Αυτός είναι ο τρόπος που ανεβάζουμε τον αναβάτη. Κάνω δώδεκα χρόνια αυτή τη δουλειά. Αρνούμαι τις κατηγορίες και ό,τι θέλουν ας κάνουν».

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη 

Ο δράστης συνελήφθη έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του Γυμνασίου Πλατέως Ημαθίας για το περιστατικό στη διάρκεια της σχολικής εκδρομής του συγκεκριμένου σχολείου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δράστης προέβη σε θωπείες σε διάφορα μέρη του σώματος των ανήλικων κοριτσιών, ενώ πραγματοποιούσαν ιππασία με άλογα ιδιοκτησίας του.

Ο κατηγορούμενος πήρε αναβολή, για να δικαστεί την επόμενη εβδομάδα, και αφέθηκε ελεύθερος. Ο ίδιος, δε, διατείνεται ότι είναι αθώος. Την καταγγελία, που έκανε ο διευθυντής του σχολείου, ακολούθησε η σύλληψη του 59χρονου (ιδιοκτήτη στάβλου με άλογα). Οι δύο μαθήτριες, 15 και 13 ετών, εξετάστηκαν από παιδοψυχολόγο, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, ενώ καταθέσεις έδωσαν και οι γονείς τους.

Δείτε το βίντεο των επίμαχων δηλώσεων: