Με διαφοροποιημένη γραμμή σε σχέση με την επίσημη θέση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, όσον αφορά τη χωροταξία στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, και ερωτηθείς σχετικά, είπε πως δεν το θεωρεί τόσο σημαντικό θέμα. Σημείωσε μάλιστα ότι «ίσως οι Σπαρτιάτες (σ.σ. που θα κάθονται δίπλα στους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης) να μάθουν κάτι από τον ΣΥΡΙΖΑ» και πως «στο τέλος της ημέρας έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό και εκείνοι. Κάτι εκπροσωπούν, διαφωνούμε κάθετα με αυτό».

Ο διάλογος είχε ως εξής;

Παναγιώτης Στάθης: Εσείς κ. Κασελάκη το θεωρείτε τόσο σημαντικό για να το αναδείξετε; Δηλαδή τη χωροταξία;

Στέφανος Κασελάκης: Όχι. Αντιθέτως ίσως οι Σπαρτιάτες να μάθουν κάτι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παναγιώτης Στάθης: Ο κ. Φάμελλος έστειλε μία επιστολή και ο κ. Τσίπρας είπε δεν είναι σωστό να γίνεται έτσι.

Στέφανος Κασελάκης: Καλά θα κάνει ο κόσμος να μιλάει πολιτισμένα στη Βουλή και να βρίσκει λύσεις για τον ελληνικό λαό. Στο τέλος της ημέρας έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό και εκείνοι. Κάτι εκπροσωπούν, διαφωνούμε κάθετα με αυτό, αλλά εντάξει να υπάρχει τουλάχιστον μία πολιτισμένη συζήτηση σε μία οκτακομματική Βουλή. Μέχρι εκεί.

Η επιστολή Φάμελλου

Θυμίζουμε ότι χθες ο νέος επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, επειδή οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάθονταν δίπλα (και συγκεκριμένα επάνω) από τους βουλευτές του.

Όπως τόνιζε χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα. Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή σας να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση των ανωτέρω διότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας».