Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της νέας τετραετίας διακυβέρνησης είναι δημοσιοποιημένο και δεν περιλαμβάνει καμία αύξηση φόρων, τόνισε με έμφαση ο βουλευτής και τέως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αντιθέτως, επεσήμανε, περιλαμβάνει λελογισμένες μειώσεις φόρων ανάλογα με την πορεία της οικονομίας. Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι αυξήσεις φόρων περιλαμβάνουν τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου τόνισε με νόημα ότι «οι κάλπες θα είναι άδειες» με την εκκίνηση της διαδικασίας και πως η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να πάρει κάθε ψήφο, ειδικά όσων ψήφισαν την παράταξη στην προηγούμενη αναμέτρηση.

Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, λέγοντας ότι η δημοκρατία απαιτεί συμμετοχή. Τέλος σημείωσε πως εάν είχαμε ενισχυμένη αναλογική στην προηγούμενη αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία θα είχε λάβει 171 έδρες και η χώρα θα είχε κυβέρνηση με ένα καθαρό ορίζοντα. Πάντως εκτίμησε ότι δε θα φτάσουμε σε ακυβερνησία μετά τις επικείμενες εκλογές.