Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι «κρύβεται από τους ίδιους τους βουλευτές του, όταν ζητούν συνάντηση για να μεταφέρουν την εικόνα της χώρας» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Απευθυνόμενος ευθέως τόσο στον πρωθυπουργό όσο και το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δήλωσε αιχμηρά: «Δεν ξέρω τελικά αν την πουλήσατε, ή πού την πουλήσατε τη ψυχή σας. Αυτό που ξέρω είναι ότι είστε ηγείσθε της πιο δεξιάς κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά»

«Ως κυβέρνηση τα πάτε περίφημα στο στόχο σας και στόχο του μνημονίου που συνυπογράψατε με τη τρόικα, να πτωχύνετε το λαό», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βουλιάζει την Ελλάδα, στην ύφεση και στη κρίση χρέους, γιατί το τελευταίο που σας ενδιαφέρει, εσάς και τη τρόικα και την οικονομική ολιγαρχία που σας στηρίζει, ντόπια και ξένη, είναι το χρέος».

Ανεβάζοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι «σας ενδιαφέρει το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και η κατάργηση κάθε προστασίας για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Σας ενδιαφέρει να εξασφαλίσετε τη δυνατότητα στο μεγάλο κεφάλαιο να έχει απρόσκοπτη κερδοφορία.
Φτιάχνετε για το μεγάλο κεφάλαιο και για τον ΣΕΒ την Ελλάδα των ονείρων τους, μετατρέποντάς την ταυτόχρονα σε εφιάλτη για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και ιδίως των νέων».

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι δεν είναι διατεθειμένος να μπει στη συζήτηση της συναίνεσης: «Πρόθυμους για συναίνεση είναι πιθανόν να βρείτε. Η Νέα Δημοκρατία ήδη κάνει βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση.
Και βέβαια υπάρχουν και άλλοι σε αυτή την αίθουσα που διακηρύσσουν αριστερά και δεξιά την προθυμία τους να συμμετάσχουν στο κάδρο της συναίνεσης.

Αυτό, όμως, που δε μπορείτε με τίποτα να διασφαλίσετε είναι τη συναίνεση της κοινωνίας. Όσο κι αν τη τρομοκρατείτε».
Και κλείνοντας προέβλεψε: «Δε θα σας φοβηθεί ο λαός, αλλά θα ξεσηκωθεί και θα σας ανατρέψει. Θα είναι έτος μηδέν για το πολιτικό σας σύστημα και τους συσχετισμούς δύναμης».