Μετά τη λογομαχία που είχαν νωρίτερα σήμερα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πάνο Σκουρλέτη στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού για το 2023, μια νέα κόντρα ξέσπασε πριν από λίγη, αυτή τη φορά μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μίλτου Χρυσομάλλη και του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστα Μπάρκα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε πως με 20 ευρώ από τη βαλίτσα με τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή θα είχε σωθεί η ζωή του 16χρονου Ρομά (θυμίζουμε ότι η καταδίωξη του νεαρού Ρομά από τις αστυνομικές αρχές έγινε επειδή έβαλε βενζίνη αξίας 20 ευρώ στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και έφυγε χωρίς να πληρώσει).

Ο κ. Χρυσομάλλης του απάντησε πως «καταφεύγετε σε λαϊκισμούς για να ασκήσετε κριτική. Θέλετε να σας πούμε τα ίδια; Ότι δηλαδή αν δίνατε 20 ευρώ από τα 3 εκατομμύρια ευρώ που πήρε ο υπουργός σας Νίκος Παππάς από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για να στήσετε το Syriza channel θα είχε σωθεί η ζωή; Θέλετε να πάμε εκεί την συζήτηση; Εμείς υπηρετούμε μια συγκεκριμένη ιδεολογία, εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ μια ψυχολογία. Την ψυχολογία της μιζέριας, του φθόνου και του διχασμού». Και κατέληξε: «Εμείς στη Νέα Δημοκρατία δεν επενδύουμε στη λάσπη και στο διχασμό που κάνετε εσείς. Ακολουθούμε το συμφέρον της πατρίδας».