Μέχρι αργά τη νύχτα αναμένεται να διαρκέσει η συζήτηση και ψήφιση του σκληρού νομοθετήματος που προβλέπει μεταξύ άλλων τις μειώσεις αποδοχών στις ΔΕΚΟ, ριζικές αλλαγές στα εργασιακά και αυξομειώσεις των συντελεστών του ΦΠΑ.

Η συζήτηση στην ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα και σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, καθώς συζητείται με την διαδικασία του κατεπείγοντος, μπορεί να διαρκέσει έως 10 ώρες.

Ηδη το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει προαναγγείλει ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για κάθε ένα από τα 18 άρθρα του νομοσχεδίου, τονίζοντας την πλήρη αντίθεσή του με τις προωθούμενες διατάξεις και θεωρώντας απαραίτητο ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Οι ανησυχίες στο Μαξίμου για τυχόν διαρροές εκ μέρους των βουλευτών της πλειοψηφίας στην ψηφοφορία δεν έχουν εξανεμιστεί, παρόλο που οι σφοδρές αντιδράσεις που διατυπώθηκαν κατά τη συζήτηση στο ΚΤΕ δεν επαναλήφθηκαν στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Από την πλευρά τους, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν επί της αρχής, αν και η ΝΔ θα στηρίξει μεμονωμένες διατάξεις όπως είναι οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ.