Μόνο τα ευρωπαϊκά θέματα ενόψει της Συνόδου Κορυφής θα θέσει αύριο στην συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Γ. Παπανδρέου. Στόχος του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, είναι να πάει στις Βρυξέλλες την Πέμπτη με κοινή γραμμή εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα πει στους πολιτικούς αρχηγούς ότι οι συναντήσεις σ’ αυτό το πλαίσιο θα συνεχιστούν και μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά το μεγάλο ερωτηματικό είναι ποια θα είναι η αντίδρασή τους στα όσα θα τους πει ο πρωθυπουργός.
Το πρωί, ο κ. Παπανδρέου συνάντησε στο «Πεντελικό» τον Ούγγρο ομόλογό του, Βίκτορ Ορμπάν.

Η συνάντηση δεν θεωρείται τυχαία, για δύο λόγους: πρώτον, διότι η Ουγγαρία (επί σοσιαλιστικής κυβέρνησης) δοκίμασε την… εμπειρία του ΔΝΤ και δεύτερον, διότι από την 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. και θα «τρέξει» τις αλλαγές στη Συνθήκη της Λισαβόνας, όπως θα τις αποφασίσει η Σύνοδος Κορυφής.

Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις αλλαγές αυτές και στις προτεραιότητες της ουγγρικής προεδρίας.