Στη πρωινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ούγγρο ομόλογο του συζητήθηκαν τα θέματα της ένταξης των Βαλκανίων στην ΕΕ, ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων και το θέμα των Ρόμα. Η Ουγγαρία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ και θα διαχειριστεί και τα τρία θέματα. Ο Γ. Παπανδρέου επίσης ενημέρωσε τον V. Orban για το κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο Victor Orban είπε: «Ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων είναι πολύ σημαντικός, γεγονός που μας βρίσκει όλους σύμφωνους, εξ ου και επιθυμούμε μια τροποποίηση της Συνθήκης, ή πιο συγκεκριμένα την αναθεώρησή της. Συμφωνούμε, επίσης, ότι θα πρέπει η αναθεώρηση αυτή να είναι περιορισμένη, ενώ αργότερα θα επεξεργαστούμε τις λεπτομέρειες».

Για την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε: «Να επικοινωνούμε θετικές ενδείξεις και μηνύματα και προς τις άλλες χώρες των Βαλκανίων, επισημαίνοντας ότι οι θυσίες έχουν νόημα και ότι, με τη σωστή προεργασία, και αυτές οι χώρες θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία με την Κροατία, όπως και με τα λοιπά κράτη-μέλη, που ήδη ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τους λόγους αυτούς, θεωρώ την όλη προσπάθεια πολύ σημαντική».

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας αναχωρεί από την Αθήνα για την Λευκωσία.