Η Άγκελα Μέρκελ κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, χάνει τη μία μάχη μετά την άλλη, έχει επικοινωνιακό πρόβλημα, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο ευρωβουλευτής των γερμανών φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης.

«Τα ευρωομόλογα υπάρχουν και θα έρθουν» τόνισε ο κ. Χατζημαρκάκης, λέγοντας παράλληλα ότι η κ. Μέρκελ ακολουθεί αυτή την πολιτική γιατί χάνει ποσοστά.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής εξήγησε ότι οι Γερμανοί είχαν ευαισθησία στο νόμισμά τους, το μάρκο και τώρα φοβούνται ότι πληρώνουν το ευρώ. Στο σημείο αυτό κατηγόρησε την κ. Μέρκελ ότι δεν εξηγεί στους Γερμανούς πολίτες την κατάσταση, αλλά αντίθετα μάχεται εναντίον του ευρώ.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κ. Μέρκελ έζησε τα πρώτα 35 χρόνια στη ζωή της στην Ανατολική Γερμανία, όπου οι κάτοικοι δεν ήξεραν ούτε από δάνεια, ούτε από ομόλογα. Όπως είπε το μόνο δάνειο που τους χορηγούνταν ήταν το δάνειο του γάμου.

Ακόμα, εκτίμησε ότι η κ. Μέρκελ νομίζει ότι μαχόμενη εναντίον του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα κερδίσει τη συμπάθεια των Γερμανών, αλλά στην πραγματικότητα χάνοντας τη μάχη, θα χάσει και την εμπιστοσύνη τους.

Τέλος, τόνισε ότι το πρόβλημα στην ευρωζώνη χρειάζεται συνολική λύση και όχι παζάρια.