Στην Αθήνα φθάνει σήμερα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ,  Ντομινίκ Στρος-Καν. Θα εμφανισθεί ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Στις 2:15 μ.μ., θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες Eurogroup και Ecofin. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αναλυτικά σήμερα:

Στην Αθήνα ο 48ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.

Στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Παιδείας της Ε.Ε. που διεξάγεται στην πόλη Bruges του Βελγίου συμμετέχει η υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Βασικό θέμα της συνόδου είναι «η διασφάλιση της ποιότητας και της διαφάνειας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στα σχολεία και στην ανώτατη εκπαίδευση».

Συνέρχεται από σήμερα έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 154ης Συνοδικής Περιόδου.

Στις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» το 40ό Ενδιάμεσο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στις 11 π.μ. στην πλατεία Κοτζιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων κατά των μέτρων λιτότητας. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι συνταξιούχοι σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Χανιά.

Στις 12 το μεσημέρι στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23), συνέντευξη Τύπου της UNICEF με θέμα: «Τηλεμαραθώνιος Αγάπης UNICEF».

 Στη 1:30 μ.μ. στα γραφεία του ΙΟΒΕ (Τσάμη Καρατάσου 11, πλησίον στάσης μετρό-Ακρόπολη) συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Η επιχειρηματικότητα στην ελλάδα 2009-2010. Αναζητώντας διέξοδο από την κρίση». Το Παρατήριο Επιχειρηματικότητας του ΙΟΒΕ θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα ετήσιας έρευνας για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος Global Entrepreneurship Monitor.

Στις 2 παρά τέταρτο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.

Στις 5 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο μνημόνιο και τα αντεργατικά μέτρα και πορεία προς τη Βουλή.

Στις 5 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 5 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) κατά της επίσκεψης του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν και του μνημονίου.

Στις 6:30 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών (Ακαδημίας 1) συζήτηση με θέμα: «Τα ΜΜΕ και η κρίση-Ο δημόσιος διάλογος για το πρόβλημα του ευρωπαϊκού χρέους», διοργανώνουν το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), και το Center for Global Politics του Free University του Βερολίνου. Η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση το 2010 προκάλεσε έναν έντονο, συχνά συγκρουσιακό, διάλογο σε πολιτικό και δημοσιογραφικό επίπεδο, αναφορικά με τη διαχείριση του δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη. Καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα συζητήσουν επί του θέματος και θα εξετάσουν τις πιθανές επιπτώσεις για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Χαιρετισμό θα απευθύνει στην έναρξη ο πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα, Δρ. Roland Wegener.

Στις 8 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα μεταβεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» για να τελέσει τα εγκαίνια.