Απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής S300 στην Ουκρανία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Ερωτηθείς αν μελετά η κυβέρνηση το σενάριο μεταφοράς S300 στην Ουκρανία, απάντησε ότι «Η Ελλάδα έχει στείλει ανθρωπιστική βοήθεια και σημαντικό εξοπλισμό αλλά αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάτι παραπάνω στο τραπέζι. Τα συστήματα αυτά θεωρούνται χρήσιμα για την άμυνα της χώρας μας και αυτά που περιγράψατε είναι χρήσιμα για την άμυνα της χώρας».

Και κατέληξε: «Οτιδήποτε είναι χρήσιμο μένει εδώ και δεν πάει αλλού. Δεν υπάρχει κάτι καινούριο ή κάτι νεότερο για αποστολή εξοπλισμών στην Ουκρανία». 

Οικονόμου για κατάργηση πιστοποιητικού εμβολιασμού: «Δεν υπάρχει αυτή την ώρα κάτι τέτοιο στο τραπέζι»

Απέκλεισε, τουλάχιστον για τώρα, την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού αλλά και των προστίμων στους ανεμβολίαστους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Πάντα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν τις εισηγήσεις των ειδικών. Δεν έχει ανοίξει τέτοιο ζήτημα. Τώρα οφείλουμε να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στην πανδημία. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι».

Οικονόμου: Εναλλακτικές αγορές για διάθεση αγροτικών προϊόντων – Η εξάρτησή μας σε σιτηρά από τη Ρωσία είναι μικρή

Στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση – υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και ΕΛΓΑ για την εναλλακτική διάθεση των αγροτικών προϊόντων των νομών Πέλλας και Ημαθίας τώρα που έχει μπει μπλόκο στη ρωσική αγορά αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από τη Θεσσαλονίκη. Δεδομένου ότι το 60% της παραγωγής ροδάκινων πήγαινε στη ρωσική αγορά ο κος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «τα προβλήματα που δημιουργεί ο πόλεμος έχουν και αυτή τη διάσταση. Η ελληνική πολιτεία και όλοι οι φορείς θα κάνουν ότι μπορούν για να υπάρξει εξωστρέφεια, ώστε να εξασφαλιστούν αγορές και σε τιμές που θα είναι συμφέρουσες και για τους ίδιους τους παραγωγούς και για την ελληνική οικονομία».

Ερωτηθείς και για τις αποζημιώσεις λόγω παγετού απάντησε: «Έχουμε αποδείξει ότι πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και πιο ουσιαστικά βρισκομαστε στο πλευρό των παραγωγών. Τους αποζημιώνουμε, ενώ έχει μπει στο παιχνίδι και η κρατική αρωγή».

Για την εφοδιαστική αλυσίδα

«Ανάμεσα στους πολλούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι και ο κίνδυνος των ελλείψεων σε μια σειρά από αγαθά. Αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζουμε κάτι τέτοιο – έχουμε λάβει πρόνοιες για να είμαστε καλύτερα οργανωμένοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί στην διατροφική αλυσίδα. Η εξάρτησή μας σε σιτηρά από τη Ρωσίαδεν δεν είναι μεγάλη» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.